Ads

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ολόκληρη η κοινότητα συμπαραστάθηκε στο κορίτσι που του έκλεψαν τον σκύλο

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μίκο

Όταν έκλεψαν τον σκύλο της δεκάχρονης Μαρίσα από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, το κοριτσάκι πρόσφερε το περιεχόμενο του κουμπαρά της ως αμοιβή σε όποιον έδιδε πληροφορίες που να οδηγούν στην ανεύρεσή του. Η πράξη της συγκίνησε τη μικρή κοινότητα στην οποία ζει, που έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της και τη βοήθησε να ενωθεί με τον αγαπημένο της Μίκο.


Όταν η Μαρίσα ζήτησε από τους γονείς της να της κάνουν δώρο έναν σκύλο, εκείνοι συμφώνησαν υπό τον όρο ότι η απόδοσή της στο σχολείο θα ήταν πολύ καλή. Όταν ήρθε ο Ιούνης και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της χρονιάς, η Μαρίσα ήταν μεταξύ των άριστων μαθητών. Αμέσως μετά ήρθε και η πολυπόθητη ανταμοιβή, ένα κουτάβι Σι Τσου και Γιόρκι. Εκστασιασμένη η Μαρίσα το ονόμασε Μίκο, επηρεασμένη από κάποιον χαρακτήρα του Ντίσνεϊ.

Πρόσφατα το σπίτι της Μαρίσα υπήρξε στόχος διαρρηκτών για δεύτερη φορά σε έναν χρόνο. Πήραν από το σπίτι οτιδήποτε είχε κάποια αξία και μπορούσαν να το μεταφέρουν. Μαζί τους πήραν και τον Μίκο.

Η Μαρίσα λυπημένη, πριν μάθει ότι ο σκύλος της βρέθηκε
Η Μαρίσα ήταν απαρηγόρητη. Αποφάσισε τότε να προσφέρει τα χρήματα του κουμπαρά της με αντάλλαγμα την επιστροφή του Μίκο. Τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Η χειρονομία όμως αυτή μαθεύτηκε και το δημοτικό συμβούλιο πρώτο πρόσφερε 1.000 δολάρια. Ακολούθησαν άλλες αρχές της πόλης και οργανώσεις και ιδιώτες και το ποσό που μαζεύτηκε ανήλθε σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Η υψηλή αμοιβή είχε αποτέλεσμα. Το σκυλάκι βρέθηκε μετά από πληροφορία σε ένα εμπορικό κέντρο, 130 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Οι διευθετήσεις έχουν ολοκληρωθεί και αύριο Δευτέρα η Μαρίσα θα έχει στην αγκαλιά της τον Μίκο. Αυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι της κοινότητας. Η μητέρα της Μαρίσα δήλωσε: «Υπάρχουν κακοί άνθρωποι στον κόσμο. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και πολλοί καλοί. Πάντα έλεγα στην κόρη μου ότι στους καλούς ανθρώπους συμβαίνουν καλά πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου