Ads

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Από τα αζήτητα στην υιοθεσία




Μια φωτογράφος, με το έργο της, κάνει γνωστά και ποθητά αδέσποτα σκυλιά που κανένας προηγουμένως δεν ήθελε να υιοθετήσει
  


Για πολλά αδέσποτα το καταφύγιο είναι ο δρόμος που οδηγεί στη σωτηρία. Για άλλα όμως είναι ένα βήμα πριν από το θάνατο. Αυτό συμβαίνει σε χώρες που εφαρμόζουν την ευθανασία αλλά και παντού όπου υπάρχει υπερπροσφορά αδέσποτων προς υιοθεσία.  Κάποια σκυλιά υιοθετούνται αμέσως, άλλα όμως μένουν στο ράφι και μαραζώνουν. Όλο και κάποιο κουσούρι τους βρίσκει κάποιος, όταν έχει μεγάλη επιλογή, όπως για παράδειγμα ότι δεν είναι αρκετά όμορφο ή ότι είναι μεγάλο στην ηλικία, μεγαλόσωμο ή πολύ μικρό, πολύ ζωηρό ή πολύ ντροπαλό. 


Μια φωτογράφος από την Αμερική, η LaNola Stone, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σύγχρονες μεθόδους μάρκετινγκ για να βοηθήσει όσα σκυλιά βρίσκονταν πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ενδιαφερόμενων για υιοθεσία. Η τεχνική που χρησιμοποίησε ήταν απλή. Πέρασε μερικές μέρες σε ένα καταφύγιο, εντόπισε τα σκυλιά που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει και τους έβγαλε φωτογραφίες. Ωραίες φωτογραφίες οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. 


Σε καμιά περίπτωση δεν αποσιώπησε τις ατέλειές τους. Παράδειγμα ο τυφλός σκύλος. Σε όλες τις περιπτώσεις προσπάθησε να αναδείξει την προσωπικότητα του αδέσποτου, τον χαρακτήρα και την αξιοπρέπειά του, τα πάθη και την ψυχή του. Μερικές από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες σας παρουσιάζουμε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών, όλα τα αδέσποτα που φωτογραφήθηκαν βρήκαν φιλόξενη οικογένεια που τα υιοθέτησε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου