Ads

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλοι που σημάδεψαν το 2012



Uggie


Ορισμένοι σκύλοι έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας κατά το 2012 και έχουν συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι αδύνατον να τους αναφέρει κανείς όλους ή να τους αξιολογήσει χωρίς να χρησιμοποιήσει υποκειμενικά κριτήρια. Με αυτή την επιφύλαξη, έχω επιλέξει τρεις σκύλους για σήμερα: Ο πρώτος είναι ο Uggie, με το ανυπέρβλητο υποκριτικό ταλέντο, από την ταινία The Artist, ο δεύτερος είναι ο Theo, ο οποίος ήταν τόσο στενά συνδεδεμένος με τον κύριό του που δεν άντεξε το σοκ του θανάτου του και τον ακολούθησε στον τάφο, και, τέλος, το μαύρο Λαμπραντόρ που έμεινε δίπλα στο νεκρό σύντροφό του στη μέση του δρόμου αψηφώντας τον κίνδυνο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.



Ο σκύλος του «Artist», αποσύρεται από την ενεργό δράση

Αν τα Όσκαρ είχαν ειδική κατηγορία για χνουδωτούς πρωταγωνιστές, το αξιαγάπητο τζακ ράσελ τεριέ θα το είχε κερδίσει με τα μάτια κλειστά! Ο Uggie άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο οσκαρικό «Artist», καταλαμβάνοντας αμετάκλητα μια θέση στην κινηματογραφική μας καρδιά. Ο εκπαιδευτής-ιδιοκτήτης του ωστόσο Omar von Muller ανακοίνωσε αργότερα ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος πρωταγωνιστικός ρόλος για το σκυλάκι: «μπορεί να κάνει κάνα-δυο εμφανίσεις εδώ κι εκεί, επειδή το απολαμβάνει, δεν θέλω ωστόσο να τον υποβάλω σε πολύωρα γυρίσματα πια. Ο Uggie αποσύρεται».

Theo και Tasker
Theo, ο σκύλος-ήρωας πολέμου

Τα δεινά του πολέμου είναι γνωστά, δεν επηρεάζουν ωστόσο μόνο τις ζωές των ανθρώπων. Στην περίπτωσή μας, έμελλε να είναι ο Theo, διασταύρωση springer και spaniel, που δούλευε πάνω από πέντε μήνες στο Αφγανιστάν, ψάχνοντας για βόμβες κατά μήκος των δρόμων. Όταν ο σύντροφός του, δεκανέας Liam Tasker, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αντάρτες, ο Theo συγκλονίστηκε από το γεγονός και έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα, από κρίση που προκλήθηκε πιθανότατα από στρες. Οι σωροί των δυο αχώριστων φίλων επέστρεψαν στη Βρετανία με το ίδιο στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 απονεμήθηκε στον Theo μετά θάνατον το παράσημο «Dickin Metal», το οποίο αναγνωρίζει και τιμά ηρωικές συμπεριφορές ζώων κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών και απονέμεται ήδη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Τα δυο Λαμπραντόρ στη μέση του δρόμου
Ο καλύτερος φίλος του σκύλου

Είναι γνωστό ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, φαίνεται ωστόσο ότι ο χνουδωτός μας φίλος νοιάζεται για όλα τα ζώα. Αυτό αποδεικνύει η εκπληκτική ιστορία του μαύρου λαμπραντόρ στη La Puente της Καλιφόρνιας, που κάθισε στο οδόστρωμα προστατεύοντας από τα διερχόμενα αυτοκίνητα τη φίλη του, ένα χρυσαφί λαμπραντόρ που είχε χτυπηθεί θανάσιμα από μοτοσικλέτα. Ευτυχώς, κάποιος τοποθέτησε κώνους γύρω από τα ζώα μέχρι να φτάσουν οι Αρχές και να περιθάλψουν τα σκυλιά. Όταν η ιστορία δημοσιοποιήθηκε, οι ιδιοκτήτες του πιστού φίλου τον αναζήτησαν στο καταφύγιο που είχε μεταφερθεί και τον επέστρεψαν στο περιβάλλον του.



Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου