Ads

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Διαμάντι από την τέφρα του αγαπημένου σας τετράποδου



Διαμάντι από τέφρα ζώου

Η θλίψη και ο πόνος από τον θάνατο του αγαπημένου σας τετράποδου μπορεί να μετριαστεί με τη μετατροπή της στάκτης από την αποτέφρωσή του σε διαμάντι. Αυτό ισχυρίζεται και διαφημίζει η εταιρεία LifeGem. Διευκρινίζει μάλιστα ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παραγάγει περισσότερα από 1.000 διαμάντια με αυτόν τον τρόπο.


Διαμάντια με αυτή τη διαδικασία μπορούν να δημιουργηθούν από την τέφρα ανθρώπων ή ακόμη πιο εύκολα από μια τούφα μαλλιά. Υπάρχουν, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, και ζώντες που αποκτούν το διαμάντι τους δίδοντας για τον σκοπό αυτό τρίχες από τα μαλλιά τους.



Η διαδικασία για τη δημιουργία διαμαντιού από την τέφρα είναι η εξής: Εξάγεται πρώτα ο άνθρακας, ο οποίος φιλτράρεται και παίρνει τη μορφή μαύρου γραφίτη, ο οποίος στη συνέχεια υποβάλλεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πίεση. Εννιά ώρες αργότερα από την τέφρα γεννιέται ένα διαμάντι.


Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών και σχεδίων, και οι τιμές αρχίζουν από 2.500 ευρώ και ξεπερνούν τις 15.000. Όλες οι λεπτομέρειες δίδονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, http://www.lifegem.com/
 

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δεσμό και την αγάπη που υπήρχε μεταξύ μας», δήλωσε κάποιος πελάτης. «Το δακτυλίδι, όμως, μου προσφέρει παρηγοριά γιατί το νιώθω σαν κάποιου είδους παρουσία του αγαπημένου μου κατοικίδιου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου