Ads

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σιωπηλά θύματα: Βραβεύτηκε η καμπάνια του Ιδρύματος 30 Εκατομμύρια Φίλοι



Η βραβευμένη αφίσα

 «Ένα ζώο δεν κλαίει ποτέ..υποφέρει σιωπηλά» ήταν το θέμα που επέλεξε το Γαλλικό Ίδρυμα 30 Εκατομμύρια Φίλοι για την καλοκαιρινή καμπάνια του εναντίον της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Στο γεγονός αυτό αναφερθήκαμε στις 19 Ιουνίου 2012. Επανερχόμαστε τώρα γιατί μάθαμε ότι η αφίσα της διαφημιστικής καμπάνιας, την οποία δημοσιεύουμε πιο πάνω,  πήρε το «βραβείο κοινού» για το 2012. 



Από την απονομή του βραβείου
Η καμπάνια του Ιδρύματος ήταν πολυεπίπεδη: Υπήρχε κατ’ αρχήν το βίντεο που θα δείτε σε λίγο και το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως διαφημιστικό σποτ στην τηλεόραση, υπήρχαν επίσης διαφημιστικά σποτ που ακούστηκαν από 6 εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν γιγαντοαφίσες σε 200 πόλεις, ενώ το φιλμάκι προβλήθηκε στους κινηματογράφους στη Γαλλία από 11 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου, 2012.

Το φιλμάκι διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα, είναι όμως συγκλονιστικό. Είμαι σίγουρος ότι θα σας συγκινήσει και θα το δείτε και δυο και τρεις φορές. Σκόπιμα δεν υπάρχει μουσική και λόγια. Μόνο γράμματα στα Γαλλικά. Σας τα μεταφράζω στα Ελληνικά γιατί έχουν μεγάλη σημασία για να μπορέσετε να εκτιμήσετε πλήρως τη δύναμη του βίντεο:



«Για να δείτε αυτό το βίντεο ανεβάστε τον ήχο.


Τον ακούτε;


Όχι;


Είναι φυσικό, ένα ζώο δεν κλαίει ποτέ.

Υποφέρει σιωπηλά.


(Και το φιλμάκι τελειώνει με το σύνθημα της καμπάνιας)

Κάνετε ό,τι μπορείτε ώστε να ακουστεί ο πόνος της εγκατάλειψης.


Διαδώστε αυτό το βίντεο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου