Ads

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ιδιωτικό καταφύγιο ζώων σώθηκε χάρη στις εισφορές φιλόζωων



Οι δίδυμες αδελφές με μερικά από τα σκυλιά που φροντίζουν


Ένα ιδιωτικό καταφύγιο σκύλων με ιστορία 65 χρόνων κινδύνευσε με κλείσιμο όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν ότι τα σκυλιά γαβγίζουν.  Σώθηκε από φιλόζωους που προσφέρθηκαν να δώσουν χρήματα για να κατασκευαστεί περιτείχισμα με ηχομόνωση. 



Όταν οι δυο αδελφές Πατ και Τζέιν, 70 χρονών, ιδιοκτήτριες του καταφυγίου στο Σέφιλντ της Αγγλίας, πήραν την ειδοποίηση από την τοπική αρχή, τις έπιασε απελπισία. Πώς μπορούσαν να δώσουν για ευθανασία τα σκυλιά που με τόσο κόπο και τόσες θυσίες φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια; Από την άλλη δεν διέθεταν τα 2.500 ευρώ που θα στοίχιζε ο τοίχος με ηχομόνωση.


Όταν όμως οι φιλόζωοι της πόλης τους πληροφορήθηκαν για την απόφαση του Δήμου, υποσχέθηκαν να δώσουν χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα. Η συμπεριφορά αυτή του κοινού εξέπληξε τις δυο αδελφές, ήταν όμως αναμενώμενη, γιατί το καταφύγιο συντηρείται σε μεγάλο βαθμό από εισφορές. Οι ίδιες με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν δεν θα μπορούσαν να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας του καταφυγίου. 

Οι δυο αδελφές φροντίζουν σκυλιά και άλλα ζώα από το 1948
Μια από τις δυο κυρίες δήλωσε: «Το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά από τις 6.30 το πρωί. Δεν πιστεύαμε ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη υποστήριξη από όλη τη χώρα, ακόμη και από το εξωτερικό. Τα σκυλιά που φιλοξενούμε έχουν όλα εγκαταλειφθεί από τους κυρίους τους. Τα μαζέψαμε από το δρόμο. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αρκετά χρήματα για τη νέα περίφραξη».



Εκτός από τα 17 σκυλιά το καταφύγιο φιλοξενεί 10 αγελάδες, 10 αλογάκια, εφτά γουρούνια , πέντε πρόβατα, πέντε λάμα και τρεις κατσίκες. Οι δυο γυναίκες άρχισαν να φροντίζουν ζώα όταν ήταν έξι χρονών, όταν η οικογένειά τους υιοθέτησε ένα αλογάκι το οποίο ο γείτονάς τους αποφάσισε να θανατώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου