Ads

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τυφλό κορίτσι με σκύλο οδηγό συμμετέχει για πρώτη φορά επίσημα σε αγώνα ανώμαλου δρόμου



Σάμι και Χλόη συμμετέχουν σε αγώνα ανώμαλου δρόμου
 Η Σάμι Στόουνερ, 16 χρονών, είναι η πρώτη τυφλή αθλήτρια που συμμετείχε επίσημα μαζί με τον σκύλο της σε αγώνα ανώμαλου δρόμου. Το ζευγάρι εργάστηκε πολύ σκληρά για να είναι έτοιμο για τη μεγάλη δοκιμασία. Εκτός από την αναπηρία, η Σάμι είχε να αντιμετωπίσει και τους κανονισμούς του αθλήματος που δεν προέβλεπαν συμμετοχή τυφλών αθλητών με σκύλο οδηγό.

Η Σάμι υποφέρει από την ασθένεια Stargardt, μια σπάνια ασθένεια που της προκάλεσε ολική απώλεια της όρασής της, όταν ήταν 14 χρονών. Ο σκύλος της, η Χλόη, δεν είναι μόνο τα μάτια της, αλλά και ο σύντροφός της στο τρέξιμο. Ανήκουν και οι δυο στην ομάδα του Λέξινγκτον, της πολιτείας Οχάιο της Αμερικής.

Σάμι και Χλόη, αχώριστο ζευγάρι
Παρόλο που η Χλόη έμαθε να οδηγεί τη Σάμι σε μια διαδρομή τριών μιλίων σε ανώμαλο έδαφος, η Ομοσπονδία Ανώμαλου Δρόμου της Πολιτείας δεν ενέκρινε τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Τελικά, εν όψει της μεγάλης αντίδρασης από τα άλλα μέλη της ομάδας, τους νέους και φιλάθλους της περιοχής, η Ομοσπονδία υπέκυψε και τώρα Σάμι και Χλόη είναι και οι δυο πλήρη μέλη της τοπικής ομάδας.

Εκτός από το τρέξιμο, η Χλόη αποτελεί το βασικό στήριγμα της Σάμι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. «Δεν έχω ποτέ συνδεθεί τόσο στενά με άνθρωπο», είπε η Σάμι. «Ξέρει ότι πρέπει να με φροντίζει και να βλέπει για μένα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή».

Όταν στη συνέντευξη, που έδωσε η Σάμι στην τηλεόραση και την οποία θα δείτε πιο κάτω, την ρώτησαν πώς εξηγεί τα επιτεύγματά της, απάντησε: «Αν αγαπάς κάτι αρκετά, στο τέλος θα τα καταφέρεις, έστω και αν πρέπει να αγωνιστείς σκληρά για να ξεπεράσεις τις δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου