Ads

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ενοικιάζονται κουτάβια!



Η κυρία Μίλερ, ιδιοκτήτρια της εταιρείας, με ένα από τα κουτάβια προς ενοικίαση


Καινούργια επιχείρηση: ενοικίαση κουταβιών με την ώρα. Είναι καλή ή κακή ιδέα;

Στην πόλη σας είναι κάπως δύσκολο να ενοικιάσετε σκυλάκια με την ώρα. Οι κάτοικοι όμως της πόλης Πρόβο στην Αμερική δεν έχουν πρόβλημα. Κουτάβια ενοικιάζονται κάθε μέρα και ώρα και οι τιμές έχουν ως εξής: 15 δολάρια για μία ώρα, 25 δολάρια για δυο ώρες και 10 δολάρια για κάθε επιπρόσθετη ώρα. Η εταιρεία ενοικίασης αναλαμβάνει τη μεταφορά στο σπίτι σας.



Δημοφιλές συμπλήρωμα του πρώτου ραντεβού

Πολλοί από τους πελάτες ενοικιάζουν κουτάβια όταν έχουν το πρώτο τους ραντεβού. «Άκουσα γι’ αυτή την εταιρεία», είπε κάποιος φοιτητής. «Νοίκιασα τον Ντέξτερ και έμεινα ευχαριστημένος. Ευτυχώς που η εταιρεία αναλαμβάνει την παράδοση στο σπίτι, γιατί αρκετοί φοιτητές δεν έχουν αυτοκίνητο».


Μια άλλη περίπτωση όπου υπάρχει ζήτηση για κουτάβια είναι τα πάρτι γενεθλίων. Τα παιδιά κάθονται στη σειρά και παίρνουν το ένα μετά το άλλο στα χέρια τους και χαϊδεύουν το κουτάβι. Οι γονείς επιβλέπουν και ενθαρρύνουν τα παιδιά να χαρούν το ζωάκι όταν έρθει η σειρά τους.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείες μιλούν με εμπορικούς όρους χωρίς συναισθηματισμούς. Τα κουτάβια είναι ένα προϊόν, ένα εμπόρευμα που προσφέρεται προς ενοικίαση. Η μεγάλη τους έγνοια είναι να βρουν πελάτες και να παραδώσουν έγκαιρα το κουτάβι που υποσχέθηκαν. Οι πελάτες υπογράφουν συμβόλαια, μόνο που τα συμβόλαια προστατεύουν κυρίως τον προμηθευτή όχι τον ενοικιαστή.

Ένα από τα κουταβια προς ενοικίαση
Αντιδράσεις

Μόλις η δραστηριότητα αυτή πήρε κάποια δημοσιότητα άρχισαν και οι αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις. Ένα σημείο τριβής είναι τα συμβόλαια τα οποία συντάχθηκαν από τον δικηγόρο της εταιρείας και ρίχνουν όλη την ευθύνη στον ενοικιαστή, ενώ απαλλάσσουν εκ των προτέρων τους ανθρώπους της εταιρείας.


«Είναι η όλη ιδέα της ενοικίασης κουταβιών την εποχή που αυτά χρειάζονται σταθερότητα και συνέπεια που είναι καταδικαστέα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανθρωπιστικής Εταιρείας (Humane Society). "Ποιος ξέρει σε ποια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται το συγκεκριμένο κουτάβι; Μπορεί να είναι κουρασμένο και να πρέπει να κοιμηθεί. Ποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων που το ενοικιάζουν είναι η πρέπουσα; Κανείς από την εταιρεία δεν είναι παρών».


Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας απαντούν προβάλλοντας το γεγονός ότι, ως αποτέλεσμα των ενοικιάσεων, πολλά κουτάβια, που ήσαν προηγουμένως αδέσποτα, υιοθετήθηκαν. Ισχυρίζονται ότι όλα τα κουτάβια τα οποία παίρνουν από καταφύγια υιοθετούνται μέσα σε τρεις μήνες. 


Εσάς, ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου