Ads

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ικανοποίησε την τελευταία επιθυμία του σκύλου της



Φλόιντ

Ο Φλόιντ είναι μπόρντερ κόλεϊ 15 χρονών και η Σαμάνθα, η κυρία του, τον αγαπά πολύ. Ο Φλόιντ έχει γεράσει όμως και τον βασανίζει η αρθρίτιδα, σε σημείο που δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια του. Η Σαμάνθα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μέρες του σκύλου της είναι μετρημένες. Σκέφτηκε λοιπόν να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία να μαντρίσει πρόβατα, κάτι που σε όλη του τη ζωή απολάμβανε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αποφάσισε να πραγματοποιήσει την μεγάλη επιθυμία του σκύλου της.


Η σχέση των δυο τους ήταν πολύ στενή, οι πρώτοι μήνες όμως ήταν δύσκολοι γιατί ο Φλόιντ, καθαρόαιμο τσοπανόσκυλο, είχε πολλή ενέργεια μέσα του και την διοχέτευε με όποιο τρόπο μπορούσε. «Κατάστρεψε τον καναπέ, τα χαλιά και ό,τι άλλο υπήρχε στο σπίτι», είπε η Σαμάνθα. «Έφαγε την πορτούλα που υπήρχε για  να μπορεί να βγαίνει έξω στην αυλή και άνοιξε με τα δόντια τρύπες στην ξύλινη περίφραξη».

Κάποιος εισηγήθηκε τότε το μάντρισμα προβάτων. Η Σαμάνθα αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Φλόιντ να το δοκιμάσει. Υπήρχε άλλωστε στην περιοχή μια στάνη που δεχόταν ξένα σκυλιά με «μερική απασχόληση». Ο σκύλος ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή γιατί αυτό που έκανε ήταν πιο κοντά στη φύση του. «Έκτοτε», είπε η Σαμάνθα, «δεν έχει κάνει καμιά ζημιά». Το μάντρισμα των προβάτων γινόταν μια φορά τη βδομάδα, το σταμάτησαν όμως πριν εφτά χρόνια όταν άρχισαν τα προβλήματα με τα αρθριτικά.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί η κατάλληλη μάντρα, μια και ο Φλόιντ ήταν μεν έμπειρος αλλά οι δυνάμεις του ήταν πολύ περιορισμένες. Η Σμάνθα δημοσιοποίησε τις σκέψεις της στο διαδίκτυο. Κάποιο κέντρο εκπαίδευσης τσοπανόσκυλων ανταποκρίθηκε θετικά. Παρά την αναπηρία του, ο Φλόιντ ξαναβρήκε έστω και για λίγο τη δύναμη που χρειαζόταν και ένοιωσε για τελευταία φορά τη χαρά της ζωής.

«Ήταν για μένα μια γλυκόπικρη εμπειρία», είπε η Σαμάνθα. «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μάντρισε πρόβατα. Εκεί που θα πάει ευτυχώς θα μπορεί να το κάνει χωρίς πόνο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου