Ads

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

«Ξεχάστε τη Λάση! Ο σωτήρας μου είναι η Μίλι»



Μακένζι και Μίλι, ταιριαστό ζευγάρι


Ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί σήμανε συναγερμό, όταν ο κύριός του έπεσε σε διαβητικό κώμα. Πάτησε το κουμπί «πανικού» και το παραϊατρικό προσωπικό έφθασε αμέσως στη σκηνή.


Όταν ο Πολ Μακένζι φωνάζει «συναγερμός» η Μίλι, ο σκύλος του, είναι εκπαιδευμένη να πατήσει το κουμπί του συναγερμού. Αυτή τη φορά όμως ο κ. Μακένζι έπεσε σε διαβητικό κώμα, πριν προλάβει να πει οτιδήποτε. Η Μίλι δεν είχε εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις. 



Παρ’ όλα αυτά, δεν έμεινε αδρανής. Όταν είδε τον κύριό της αναίσθητο στο πάτωμα, πήρε την πρωτοβουλία και πάτησε το ευλογημένο κουμπί.


Το ασθενοφόρο, που έφθασε λίγο μετά, πήρε τον κύριο Μακένζι στο νοσοκομείο, όπου τον συνέδεσαν αμέσως με ορρό για να επαναφέρουν τη γλυκόζη στο αίμα του σε κανονικά επίπεδα.


Έτοιμοι για την καθημερινή βόλτα
«Δεν είναι απλώς ο σωτήρας μου, είναι η ζωή μου» δήλωσε ο κύριος Μακένζι, του οποίου το σώμα είναι δύσκαμπτο γιατί ο διαβήτης επηρέασε και το νευρικό του σύστημα. «Δεν φαντάζεστε πόσο έξυπνη είναι. Είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού. Πατά αμέσως το κουμπί του συναγερμού όποτε της πω να το κάνει. Τυχαίνει να πέσω στο έδαφος και να μην μπορώ να σηκωθώ. Της λέω «συναγερμός» και εκείνη πατά το κουμπί συναγερμού. Η Μίλι με έσωσε πολλές φορές».


Ο κ. Μακένζι, ο οποίος σταμάτησε να εργάζεται πριν πέντε χρόνια όταν το νευρικό του  σύστημα χειροτέρευσε, βασίζεται στη Μίλι για απλά πράγματα όπως είναι να σηκώνει αντικείμενα που έχουν πέσει στο πάτωμα και που ο ίδιος δεν μπορεί να πάρει χωρίς τον κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του και να πέσει και ο ίδιος στο πάτωμα. 


Ο εκπαιδευτής της Μίλι μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν. «Εκπαιδεύουμε τους σκύλους να πατούν το κουμπί όταν κάποιος τους λέει να το κάνουν. Το αξιοθαύμαστο με τη Μίλι είναι ότι κατανόησε τη λογική, το λόγο ύπαρξης, της εντολής «συναγερμός» και την εκτέλεσε χωρίς κάποιος να της το ζητήσει, τη στιγμή που ήταν θέμα ζωής ή θανάτου. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για την Μίλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου