Ads

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φτάσε με αν μπορείς! Είμαι ο βιονικός σκύλος!



Ο Στάνλι σε δράση

Ένα κόκερ σπάνιελ 10 μηνών είναι το νεαρότερο σκυλί στο οποίο έγινε ολική αρθροπλαστική ισχίου στη Βρετανία.


 Ο Στάνλι, ένα κουτάβι κόκερ σπάνιελ, μπόρεσε να περπατήσει και να τρέξει για πρώτη φορά, μετά που έγινε το πρώτο κουτάβι στη Βρετανία που του έγινε ολική αρθροπλαστική ισχίου. Όταν τον βλέπει κανείς να τρέχει και να πηδά με όλη τη ζωντάνια που διαθέτει ένα κουτάβι κόκερ δεν μπορεί να φανταστεί ότι πριν από μερικούς μήνες δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. 

Και πάλιν ο αεικίνητος Στάνλι
Μια σπάνια αρρώστια είχε σαν αποτέλεσμα τον εκφυλισμό του ισχίου. Το γεγονός αυτό του προκαλούσε αφόρητους πόνους και το εμπόδιζε να τρέχει ή να περπατά ακόμη. Ήταν πέντε μηνών όταν έγινε η επέμβαση. Έκτοτε του έχουν κολλήσει το επίθετο «βιονικός σκύλος».

Η επέμβαση δεν είναι πρωτόγνωρη, συνήθως όμως γίνεται σε σκυλιά πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία. Στοίχισε 7.500 ευρώ, ευτυχώς όμως που ο σκύλος ήταν ασφαλισμένος και η ασφαλιστική εταιρεία κάλυψε όλα τα έξοδα.

Στα αριστερά της ακτινογραφίας φαίνονται τα αποτελέσματα της αρθροπλαστικής ισχίος
Ο κτηνίατρος που τον χειρούργησε δήλωσε: «Ήταν πράγματι αξιοθρήνητος. Υπέφερε πολύ και έχασε πολύ βάρος. Δεν μπορούσε να περπατήσει γιατί του ήταν αδύνατο να στηριχτεί στα πίσω πόδια, ένα από τα οποία του προκαλούσε αφόρητους πόνους. Δεν συνηθίζουμε να χειρουργούμε σκύλους που είναι κάτω των 10-12 μηνών, γιατί πρέπει πρώτα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ζώου. Ο Στάνλι όμως υπέφερε τόσο πολύ που μας έκανε να αποφασίσουμε να κάνουμε την επέμβαση πολύ πιο νωρίς».

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου δήλωσε: «Ο Στάνλι είναι άλλος σκύλος τώρα. Βρήκε την ευκαιρία να εκδήλωσει όλη την ενέργεια που είχε μέσα του και λόγω της αναπηρίας του δεν μπορούσε να το κάνει. Περνά τώρα περισσότερο χρόνο όρθιος στα δυο του πόδια. Όταν έρχεται κοντά μου έχει τέτοιον ενθουσιασμό, που θέλει να ανέβει και να κάτσει στους ώμους μου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου