Ads

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ένα αγοράκι, που χάθηκε, βρέθηκε χάρη στον σκύλο του



Ο μικρός με τον σκύλο σωτήρα του
 Όταν ο μικρός Πέιτον, δυο χρονών από την Καλιφόρνια, εξαφανίστηκε από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, η οικογένειά του φοβήθηκε το χειρότερο. Ευτυχώς όμως που υπήρχε η σκύλα τους, Άσεπου, Αυστραλέζικο ποιμενικό. Η σκύλα προστάτεψε το μωρό όσο καλύτερα μπορούσε και βοήθησε τα συνεργεία διάσωσης να το εντοπίσουν.

Ο παππούς είχε υποσχεθεί στον μικρό να τον πάρει στην πόλη να αγοράσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καθυστέρησε όμως γιατί έπρεπε να αλλάξει ένα σκασμένο λάστιχο. Ο μικρός βρήκε τότε την ευκαιρία και το έσκασε από το σπίτι.

Όταν ο παππούς αντιλήφθηκε ότι ο Πέιτον έλειπε από το σπίτι τον έπιασε πανικός. Επικοινώνησε αμέσως με τον γιο του, πατέρα του παιδιού, ο οποίος τη στιγμή εκείνη ήταν στον παιδίατρο με το άλλο του παιδί. Ο πατέρας έτρεξε στο σπίτι. Εκεί έφθασαν και πολλοί συγγενείς και φίλοι που έμαθαν τα κακά νέα. Η αστυνομία με ανιχνευτικά σκυλιά δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της. Ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο ανέλαβε δράση. 


Η σκύλα Άσεπου
Οι έρευνες στην περιοχή διάρκεσαν αρκετές ώρες όταν κάποιοι εθελοντές πρόσεξαν ένα σκύλο άσπρο με μαύρο χρώμα να κινείται στο βάθος. Η οικογένεια αναγνώρισε αμέσως τη σκύλα τους την Άσεπου. Όταν την πλησίασαν έδειξε ότι χάρηκε που τους είδε και με τον τρόπο της τους έκανε να την ακολουθήσουν. Λίγο πιο κάτω, σε σημείο με πυκνή βλάστηση, πίσω από μιαν αποθήκη, ξαπλωμένος μπρούμυτα κοιμόταν ο μικρός Πέιτον. Είχαν εν τω μεταξύ περάσει τέσσερις ώρες από την εξαφάνισή του.

Φαίνεται ότι η σκύλα έμεινε κοντά στον μικρό και του έκανε παρέα και τον ζέσταινε. Όταν άκουσε τις φωνές από τους εθελοντές, πήγε προς το μέρος τους.

 «Αυτός ο σκύλος είναι ήρωας», είπε ο πατέρας του μικρού. «Η Άσεπου θεωρούσε πάντα τα παιδιά μου και δικά της παιδιά. Τα πρόσεχε και τα προστάτευε.»

Ο παιδίατρος, στον οποίο μεταφέρθηκε αμέσως ο Πέιτον, εντυπωσιάστηκε από την ψυχραιμία και καλή διάθεση του παιδιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου