Ads

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γονείς ενοικιάζουν σκύλους ανιχνευτές ναρκωτικών για να ερευνήσουν τα δωμάτια των παιδιών τους



Ανιχνευτικός σκύλος σε δράση σε ιδιωτικό υπνοδωμάτιο

 Ανιχνευτικοί σκύλοι, που έχουν περάσει χρόνια σε αστυνομικές περιπολίες, δουλεύουν τώρα στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, ανιχνεύοντας τα υπνοδωμάτια των εφήβων. Γονείς μπορούν να νοικιάσουν σκύλο και τον χειριστή του για 200 δολάρια την ώρα από εξειδικευμένη εταιρεία που λειτουργεί στο Χιούστον του Τέξας. 



Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να εντοπίζουν ναρκωτικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα σκυλιά μπορούν να μυριστούν μαριχουάνα μέχρι και 15 πόδια μακριά (5 μέτρα) και υπολείμματα σε ρούχα από ναρκωτικά που χρησιμοποιήθηκαν δύο ημέρες νωρίτερα. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως προσφέρει μια «διακριτική υπηρεσία» που αποφεύγει τη σύγκρουση που προκύπτει από τεστ ναρκωτικών, επειδή η έρευνα μπορεί να γίνει χωρίς τη γνώση των παιδιών. 

Η ιδιοκτήρια της εταιρείας καθ' οδόν προς το σπίτι κάποιου πελάτη
Μια κυρία που χρησιμοποίησε την εν λόγω υπηρεσία είπε: «Εμπιστεύομαι τα παιδιά μου, αλλά μπορείς να τα εμπιστευτείς μέχρι ένα σημείο. Είναι παιδιά, νεαροί ενήλικες, θα κάνουν το λάθος τους». Μια άλλη μητέρα, που χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες ιδιωτικών ανιχνευτικών σκύλων δήλωσε: «Ο σκύλος εντόπισε μαριχουάνα στο γκαράζ του σπιτιού. Μετά από αυτό είχα μια ειλικρινή συνομιλία με την κόρη μου, με αποτέλεσμα να πειστεί να σταματήσει τα ναρκωτικά».


Υπάρχουν φυσικά και οι επικριτές αυτής της μεθόδου. Πιστεύουν ότι οι γονείς που χρησιμοποιούν σκύλους το παρακάνουν και ότι η άγαρμπη επέμβαση στην προσωπική ζωή των παιδιών τους μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Ένας ψυχολόγος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια εντοπισμού ναρκωτικών στο υπνοδωμάτιο του παιδιού είναι υπερβολή. Το πιο σημαντικό είναι η επικοινωνία και η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους. Η χρήση σκύλων μάλλον δυσκολεύει αντί να διευκολύνει την κατάσταση».


Ποια είναι η γνώμη σας;

1 σχόλιο: