Ads

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αθώος ο φρουρός για τον... ράθυμο σκύλο





Η ετυμηγορία του αεροδικείου για την υπόθεση του «ακίνητου λυκόσκυλου»



Το αίσθημα δικαίου στο περιώνυμο φάκελο του «ράθυμου Ρόκι» φαίνεται να αποκαταστάθηκε. Αθωώθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο  Αεροδικείο ο  34χρονος επαγγελματίας οπλίτης που κατηγορείτο ότι  δεν άφησε ένα εκπαιδευμένο λυκόσκυλο να κυνηγήσει δύο εισβολείς σε χώρο στρατιωτικού αεροδρομίου.  

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου   επί της «πολύκροτης» αυτής υπόθεσης που απασχόλησε επί μακρόν (!) τις στρατιωτικές αρχές προσμέτρησε πολυσέλιδο πόρισμα  ότι το επτάχρονο   τετράποδο αντιμετώπιζε μικρό κινητικό πρόβλημα κι  είχε… ακεφιές!



Αφετηρία  αυτής της πολύμηνης δικαστικής μάχης  (σχετική προηγούμενη ανάρτηση http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/12/blog-post_847.html ) ήταν η προσπάθεια εισβολής  στις 2:00 τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2011, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας δύο αλλοδαπών  κακοποιών  που καταδιώκονταν από αστυνομικούς, ύστερα από προσπάθεια ελέγχου του κλεμμένου οχήματός τους. Ο φρουρός του στρατοπέδου που είχε μαζί του τον  Ρόκι, προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει. Ωστόσο εκείνοι διέφυγαν.    Ακολούθησε ωστόσο διαρκής , πολύπλευρη   έρευνα προκειμένου να δοθεί απάντηση στο …αγωνιώδες ερώτημα  «γιατί ο οπλίτης δεν απελευθέρωσε τον Ρόκι να ορμήσει και ν' αρπάξει τους εισβολείς…». Σημειώνεται ότι  στις Ένοπλες Δυνάμεις «υπηρετούν» περίπου 850 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.



Στο τεράστιο    θέμα   της «συγκράτησης» του λυκόσκυλου   ο 34χρονος οπλίτης ανέφερε ότι « ο σκύλος αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά προβλήματα υγείας, έπασχε από νόσο στα οστά του και ήταν νωχελικός». Ωστόσο κάποιοι στρατιωτικοί διατύπωσαν αντίλογο για την «φυσική κατάσταση του σκυλιού» και έτσι άρχισε η μεγάλη αντιδικία. Τελικώς λόγω  της «σημαντικότητας» -όπως κρίθηκε-   της υπόθεσης   συντάχθηκε πόρισμα από ομάδα εμπειρογνωμόνων που κατέληξε   στο ότι «το λυκόσκυλο ακόμα κι αν δεν συγκρατείτο, δεν θα το κουνούσε ...ρούπι».  



Κι έτσι η υπόθεση του «ακίνητου τετράποδου φρουρού»  φαίνεται, εκτός απροόπτου, να κλείνει…  



Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ., ΤΟ ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου