Ads

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Νέα Ζηλανδία: σκύλοι μαθαίνουν να οδηγούν αυτοκίνητο





Φιλοζωική οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία παραδίδει μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου σε τρεις γλυκούς τετράποδους, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για αδέσποτους και εγκαταλελειμμένους σκύλους που αναζητούν οικογένεια.



Οι μαθητές είναι ο Μόντι, η Τζίνι και ο Πόρτερ και δίδονται όλοι προς υιοθεσία. Κάνουν εντατικά μαθήματα κάθε μέρα εδώ και οκτώ εβδομάδες στο Όκλαντ. Αρχικά ξεκίνησαν με ένα αυτοσχέδιο μικρό αυτοκίνητο για εξάσκηση κατ' οίκον και πλέον εξασκούν την τεχνική τους και σε κανονικά αυτοκίνητα με τη βοήθεια συνοδηγού-εκπαιδευτή.




Οι τετράποδοι κάθονται αναπαυτικά στη θέση του οδηγού, αλλάζουν ταχύτητες με την πατούσα, επιταχύνουν και στρίβουν το τιμόνι. Ανά τακτικά διαστήματα, βέβαια, επιβραβεύονται με τα αγαπημένα τους μπισκότα.



Η πρωτοβουλία ανήκει στην SPCA Νέα Ζηλανδίας (Society for the Prevention of Cruelty to All Animals), ένα από τα πιο δραστήρια παραρτήματα της οργάνωσης προστασίας των ζώων που «γεννήθηκε» το 1824 στη Βρετανία.




Στόχος είναι η κατάδειξη της ευφυΐας των σκύλων που βρίσκονται σε καταφύγια και η παρότρυνση των ανθρώπων να τους υιοθετήσουν.



Οι Μόντι, Τζίνι και Πόρτερ θα επιδείξουν το ταλέντο τους στην οδήγηση ζωντανά στην τηλεόραση την επόμενη εβδομάδα. Πρώτος θα ξεκινήσει ο Πόρτερ οδηγώντας ένα Mini (που είναι και σπόνσορας της πρωτοβουλίας).



«Ένας Νεοζηλανδός εγκαταλελειμμένος σκύλος είναι τόσο έξυπνος που μπορεί να οδηγήσει» λένε τα σποτ της εκστρατείας με την ελπίδα πως αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να χαρίσει ένα σπίτι σε σκύλους που γεννήθηκαν αδέσποτοι, εγκαταλείφθηκαν και διασώθηκαν από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα.


Tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου