Ads

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δωδεκάχρονο αγόρι έχει βάλει στόχο να ξαναδώσει το φως σε ένα σκύλο




Τζακ και Μπρόντι
Ο Τζακ, 12 χρονών, ζει στη Μασαχουσέτη και έχει ατσάλινη θέληση και μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Σκοπός της ζωής του είναι να βοηθήσει τον σκύλο του γείτονα να θεραπευτεί. Ο σκύλος λέγεται Μπρόντι, είναι πέντε χρονών Μπόστον Τέριερ και υποφέρει από κάποια πάθηση του κερατοειδούς χιτώνα. Η αρρώστια αυτή είναι ενδημική σ’ αυτή τη φυλή και απειλεί να τον καταστήσει εντελώς τυφλό.


Ο Τζακ είναι παιδί της δράσης και είναι αποφασισμένος να επιτύχει. Άρχισε από τους συμμαθητές του από τους οποίους μάζεψε 150 ευρώ για τα έξοδα θεραπείας του Μπρόντι. Οι γονείς του του έδωσαν άλλα 75 ευρώ. «Είναι μια αρχή», δήλωσε ο Τζακ, «μια αρχή που μας επιτρέπει να ελπίζουμε».



Η ευαισθησία που δείχνει ο Τζακ για την περίπτωση του Μπρόντι ίσως εξηγείται και από το γεγονός ότι ο ίδιος είναι τυφλός. Έχασε το φως του εννιά μήνες μετά τη γέννησή του.



Ο Μπρόντι φιλοξενείται προσωρινά από τον φίλο του Τζακ. Υπεύθυνη όμως για τον σκύλο είναι μια φιλοζωική οργάνωση που προστατεύει σκύλους που είναι δύσκολο να υιοθετηθούν, σκύλους που διαφορετικά θα κατέληγαν είτε στον εγκλεισμό διά βίου είτε στην ευθανασία. Η οργάνωση αυτή, που λέγεται Just a Touch, βρίσκει φιλόξενα σπίτια για την προσωρινή παραμονή των σκύλων που έχει υπό την προστασία της, μέχρις ότου βρεθεί μόνιμη ανάδοχος οικογένεια. 


Ο Μπρόντι όμως πρέπει να αποθεραπευτεί. Διαφορετικά θα τυφλωθεί και οι πιθανότητες να υιοθετηθεί θα μειωθούν στο ελάχιστο. Αυτή η σκέψη είναι που έκανε τον Τζακ να ενδιαφερθεί για την αποθεραπεία του σκύλου και να αρχίσει την καμπάνια του.



Ο κτηνίατρος τον βεβαίωσε ότι με χειρουργική επέμβαση η όραση του σκύλου θα διαφυλαχθεί. Το πρόβλημα τώρα για τον Τζακ είναι πώς να αυξήσει τα 225 ευρώ που έχει μαζέψει ώς τώρα και να τα κάνει 600, όσα θα στοιχίσει και η θεραπεία του Μπρόντι! Για τον σκοπό αυτό έχει διάφορες ιδέες. Μια από αυτές είναι να φτιάξει μπισκότα για σκύλους στο σπίτι και να τα πουλήσει. «Ελπίζω να γίνει καλά», δήλωσε ο Τζακ. «Ένας τυφλός σκύλος δεν μπορεί να κρατά καλάμι για τυφλούς, όπως κάνω εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου