Ads

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο! Ένας γάτος και η κυρία του ξανασμίγουν μετά από 10 χρόνια χωρισμού




Μίκο και Σου ευτυχισμένοι μαζί

Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για ζώα που χάνονται και που ξανασμίγουν με τους ανθρώπους τους μετά από μερικές μέρες, ή βδομάδες, ή μήνες, ή ακόμη και χρόνια. Ο γάτος της σημερινής μας ιστορίας, ονόματι Μίκο, και η κυρία του η Σου έμειναν μακριά ο ένας από τον άλλο για δέκα ολόκληρα χρόνια.


Η ιστορία τους μας παίρνει πίσω στο 2002 όταν ο γάτος εξαφανίστηκε και η Σου ήταν απαρηγόρητη. Έκανε το παν για να εντοπίσει τον Μίκο, ο οποίος τη εποχή εκείνη ήταν 7 χρονών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο τέλος προσπάθησε να πείσει τον εαυτό της να αποδεχθεί το χαμό του γάτου, να αποδεχθεί τη μοίρα της.



Η ζωή όμως μας επιφυλάσσει εκπλήξεις μερικές φορές. Η Σου, που είναι σήμερα 56 χρόνων, απολαμβάνει τη συντροφιά του Μίκο, που έγινε 17 χρονών, στο σπίτι της στην Αγγλία.

Πριν από μερικές ημέρες, μια φιλόζωη γυναίκα βρήκε τον Μίκο να περιπλανείται στους δρόμους, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν αδέσποτος. Τον πήρε λοιπόν η γυναίκα στον κτηνίατρο, ο οποίος διάβασε το τσιπάκι και έμαθε το όνομα και τη διεύθυνση της πρώτης του κυρίας.


Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έκανε ο Μίκο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει όμως να πήγε πολύ μακριά από το αρχικό του σπίτι, γιατί το σημείο που εντοπίστηκε απέχει μόνο δέκα χιλιόμετρα από το σπίτι της Σου.


Μίκο όπως είναι σήμερα
Κρίνοντας από την κατάσταση της γούνας του, η Σου πιστεύει ότι ήταν σε σπίτι και όχι αδέσποτος. Ήταν όμως πολύ αδύνατος όταν τον βρήκαν στις αρχές του μήνα. Η κατάστασή του ευτυχώς βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και τώρα κινείται με μεγαλύτερη άνεση.


 «Ήταν ένα θαύμα που τον ξαναβρήκα μετά από τόσα χρόνια», είπε η Σου. «Τον βλέπω και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι στο σπίτι μου. Είναι σαν όνειρο!»


Η ίδια θα ήθελε πολύ να μιλούσε ο γάτος της. Έχει τόσα πολλά που θα ήθελε να τον ρωτήσει, τόσα πολλά που δεν ξέρει και θα ήθελε να μάθει. Ο Μίκο ήταν το παιδί της και έζησε ένα δράμα όταν τον έχασε.


Έστω και αργά η χαρά της είναι μεγάλη που τον ξαναβρήκε. Ο Μίκο είναι τώρα 17 χρονών και δεν του μένουν πολλά χρόνια ακόμη. Η Σου προσπαθεί να ζήσει στο παρόν και να χαρεί όσο μπορεί περισσότερο την παρουσία και τη συντροφιά του αγαπημένου της γάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου