Ads

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμου



Ο Όσκαρ πέθανε, το αστέρι του όμως στο Χόλιγουντ θα μείνει


Το τελευταίο ταξίδι του Όσκαρ έληξε άδοξα. Πέθανε στην Καλιφόρνια κτυπημένος από ένα αυτοκίνητο. Ο Όσκαρ έγινε διάσημος μετά που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο έχοντας πάντα ένα καλό σκοπό, την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων.


Η κυρία του Όσκαρ δήλωσε: «Έχει αφήσει ένα μεγάλο καινό στην καρδιά μου. Ο θάνατός του είναι επίσης μεγάλη απώλεια για τους σκύλους όλου του κόσμου. Παντού όπου έχουμε πάει προωθούσαμε τη συμπόνια και την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων».

Ο Όσκαρ ήταν τυχερός στην ατυχία του. Αδέσποτος για κάποιο διάστημα κατέληξε σε καταφύγιο σκύλων στην Νότιο Αφρική. Εκεί που ήταν στον κατάλογο για ευθανασία, ήρθε ο άνθρωπος άγγελός του και τον υιοθέτησε. Έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με την κυρία του.
Από το 2009 που ξεκίνησε να ταξιδεύει έχει διανύσει 150.000 χιλιόμετρα, έχει επισκεφθεί 30 χώρες και τα πιο γνωστά αξιοθέατα του κόσμου, από το Σινικό Τείχος, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, τον πύργο του Άιφελ μέχρι, πιο πρόσφατα, το  Grand Canyon στην Αμερική.
Ο Όσκαρ στο Παρίσι μπροστά στον Πύργο του Άιφελ
Ο γύρος του κόσμου που κάνουν η κυρία του Joanne Lefson και ο Όσκαρ δεν γίνεται για επίδειξη. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών στο θέμα των αδέσποτων. Κατά την περιοδεία τους έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 20.000 καταφύγια σκύλων σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Και πάλιν στο Παρίσι μπροστά στην Αψίδα του Θριάμβου
«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μισό δισεκατομμύριο αδέσποτοι σκύλοι» υπενθυμίζει η Joanne. «Όσον καιρό αυτά τα πλάσματα είναι άστεγα, θα συνεχίσω τα ταξίδια και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου. Όταν ανακάλυψα τον υπέροχο σκύλο, τον Όσκαρ, η καρδιά μου ράγισε όταν σκέφτηκα όλα τα εκατομμύρια Όσκαρ που δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία».
Μπροστά από το Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο
Με ελικόπτερο διασχίζει το Grand Canyon
«Θέλω να αλλάξω την εικόνα που έχουν πολλοί για τα σκυλιά του καταφυγίου», συνέχισε η Joanne. “Η ιδέα ότι είναι γέρικα και προβληματικά δεν ευσταθεί». Πράγματι, όταν βλέπει κανείς τις φωτογραφίες του Όσκαρ σε όλα αυτά τα θαυμάσια μέρη, η εντύπωση που σχηματίζει είναι ότι ο Όσκαρ είναι υπήρξε ευτυχισμένο και ισορροπημένο σκυλί.

Θερμή υποδοχή στο Λας Βέγκας
Στην Ινδία. Στα δεξιά η κυρία του Joanne

Παντού αγαπητός και έξω και μέσα στο αεροπλάνο
 
Στους δρόμους του Νέου Δελχί με τουκ-τουκ
 
Με ένα άνδρα της φυλής Μασάι στην Κένυα
Στο Σινικό Τείχος στην Κίνα
 
Στην Κολονία, Γερμανία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου