Ads

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζεται το πάρκο σκύλων στην Κάτω Τούμπα



Πάρκο σκύλων στη Θεσσαλονίκη
 Το πάρκο των σκύλων στην περιοχή της Κάτω Τούμπας σε μερικές μέρες θα είναι γεγονός. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από αίτημα μιας ομάδας φιλόζωων της περιοχής, που κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Υπηρεσία Πρασίνου, ξεκίνησε πρόσφατα τις εργασίες στον χώρο, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πόντου με Μικράς Ασίας, κάτω από το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.




Οι φιλόζωοι, που συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν την πρόταση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εξηγώντας τους λόγους που επιδιώκουν τη δημιουργία του, δεν έμειναν στα λόγια. Για να δείξουν την αγάπη τους και για το περιβάλλον και για τα ζώα προχώρησαν μάλιστα στον εθελοντικό καθαρισμό του.



Όμως, όπως μας ενημέρωσαν, στις 3 Ιανουαρίου 2013 μόλις το συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την οριοθέτηση και τις εργασίες, ενοχλημένος γείτονας γνωστός από τις υβριστικές επιθέσεις προς τους φιλόζωους, κάλεσε την Αστυνομία και τους κατήγγειλε για τις παρεμβάσεις.



Επειδή οι υπάλληλοι δεν είχαν μαζί τους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και επειδή δεν μπορούσαν να αποδείξουν, ότι ενεργούν νόμιμα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.



Τελικά χθες φιλόζωοι επικοινώνησαν με το Τμήμα Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και πληροφορήθηκαν ότι οι εργασίες περίφραξης του χώρου και η τοποθέτηση ειδικής άμμου καθώς και η σήμανση του θα γίνει κανονικά.



Οι περισσότεροι φιλόζωοι, που πηγαίνουν με τα ζώα τους στο συγκεκριμένο πάρκο, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Είναι αυτό που λέμε διαρκώς υπεύθυνοι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς.



Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες κάλεσαν στον πάρκο τον κτηνίατρο Ηλία Κορσαββίδη για να τους ενημερώσει σχετικά τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε στο ζώο τους, εάν έχει φάει δηλητηριασμένη τροφή, ενώ η εκπαιδεύτρια σκύλων Άννα Αθανασοπούλου έδειξε τις εντολές, που πρέπει να μάθουν στα σκυλιά, ώστε να μην τρώνε τίποτα έξω από το σπίτι.

http://www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου