Ads

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ένα ακρωτηριασμένο Πιτ Μπουλ παίρνει εκδίκηση: θα είναι παρόν στο δικαστήριο όταν οι βασανιστές του θα καταδικάζονται



Ο Λάντον με το τροχοκάθισμα μπορεί και κινείται και χαίρεται τη ζωή


Οι αρχές του δικαστηρίου στην πόλη Crescent της Καλιφόρνιας θα επιτρέψουν την παρουσία του ακρωτηριασμένου Πιτ Μπουλ κατά τη διάρκεια της δίκης των βασανιστών του, ενός ζευγαριού, και οι δυο είκοσι χρονών.



Όταν ο σκύλος, ενός χρόνου, ονόματι Λάντον, διασώθηκε είχε τα κόκαλα των δυο μπροστινών ποδιών σπασμένα, τις πατούσες και την κοιλιά καμένη. Το χειρότερο ήταν ότι ο σκύλος είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του και τα τραύματα έμειναν για αρκετό καιρό χωρίς καμιά περιποίηση. Ο ακρωτηριασμός των μπροστινών ποδιών ήταν αναπόφευκτος.



Λάντον
Η πρώτη εξήγηση που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του ήταν ότι έπεσε από το παράθυρο του διαμερίσματός τους και κτύπησε. Γείτονες, όμως, που γνώριζαν το ζευγάρι, κατέθεσαν ότι οι νεαροί κτυπούσαν τον σκύλο στο πάτωμα γιατί τους ξέσκισε τον καναπέ.


Η αρχική εκτίμηση των κτηνιάτρων ήταν ότι ο σκύλος δεν θα μπορούσε να επιζήσει. Τόσο σοβαρά ήταν τα τραύματα και τόσο άσχημη η κατάστασή τους.


Η εγκληματίας
Ο κτηνίατρος που τον χειρούργησε θα είναι στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας. Θα έχει μαζί του και τον Λάντον,  ώστε η κατάθεσή του να γίνει πιο παραστατική και πειστική.


Το δικαστήριο δεν επιτρέπει την παρουσία σκύλων στις αίθουσές του. Η μόνη εξαίρεση είναι σκυλιά υπηρεσίας. Σ΄ αυτή την περίπτωση πείσθηκε από το γεγονός ότι ο σκύλος δεν μπορεί να μιλήσει και ότι με την παρουσία του η δίκη θα είναι πιο δίκαιη.

Ο εγκληματίας
Η γυναίκα που τον φιλοξένησε μέχρι να αναρρώσει δήλωσε: «Μετά τη χειρουργική επέμβαση ηρέμησε. Τόσο πολύ υπέφερε προηγουμένως με σπασμένα και σαπισμένα τα κόκαλα των μπροστινών του ποδιών».



Το τροχοκάθισμα ξανάδωσε τη χαρά της ζωής στον Λάντον. Κινείται συνέχεια και παίζει και χαίρεται για πρώτη φορά τη ζωή.


Οι βασανιστές του αντιμετωπίζουν για κάθε μία από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν 20.000 δολάρια πρόστιμο και τρία χρόνια φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου