Ads

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σκύλος διώχνει τον φόβο του οδοντίατρου



Ο Μπρούκι σε ώρα καθήκοντος
Αν έχετε πάρει το παιδί σας στον οδοντίατρο, θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι κάτι που το ευχαριστιέται. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε εμείς οι ενήλικες δεν βλέπουμε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο με χαρά και αγαλλίαση.


Το ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει ώστε το παιδί που επισκέπτεται τον οδοντίατρο και ξαπλώνει στην τρομερή και φοβερή οδοντιατρική καρέκλα να αισθάνεται ήρεμο;  Ο δρ Βάις, Αμερικάνος οδοντίατρος ειδικός στην παιδοντολογία, είχε μια καταπληκτική ιδέα. Εκπαίδευσε τον σκύλο του τον Μπρούκι να εκτελεί καθήκοντα σκύλου θεραπείας για να καλμάρει τους ασθενείς του.


 «Αν κάποιο παιδί αισθάνεται δυσφορία και φόβο όταν του καθαρίζω τα δόντια, ο Μπρούκι έρχεται και ξαπλώνει δίπλα του, ώστε το παιδί να μπορεί, απλώνοντας το χέρι, να τον αγγίξει», εξηγεί ο γιατρός Βάις. «Η ικανοποίησή μου είναι μεγάλη όταν, λίγο μετά την εμφάνιση του Μπρούκι, βλέπω ένα παιδί που προηγουμένως ήταν ανήσυχο να γίνεται πιο ήρεμο».


Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Μπρούκι είναι γκόλντεν ριτρίβερ. Φυσικά έτυχε ειδικής εκπαίδευσης και έχει πιστοποιηθεί ως σκύλος θεραπείας. Σημειωτέον ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που σκύλος αναλαμβάνει τέτοια καθήκοντα σε οδοντιατρική κλινική.


Στη σελίδα του στο facebook ο Μπρούκι μιλά για τη δουλειά του στην κλινική, για την εκπαίδευσή του και για το πώς περνά τον ελεύθερό του χρόνο. Μας λέει μεταξύ άλλων: «Αυτό που μου αρέσει να κάνω, όταν δεν είμαι στο ιατρείο, είναι να τρέχω να αρπάξω και να φέρω στον κύριό μου την πορτοκαλιά μπάλα, να δέχομαι χάδια και να εκδηλώνω την αγάπη μου και να κάνω καινούργιους φίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου