Ads

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μετάλλιο για τον άνδρα που έσωσε από πνιγμό μια γυναίκα και τον σκύλο της



Το γαλλικό μπουλντόγκ της ιστορίας μας
Τις ημέρες των εορτών, το μετάλλιο της πόλης Arras στη Γαλλία απονεμήθηκε σε έναν νέο Γάλλο, καθηγητή φυσικής αγωγής. Λίγες βδομάδες προηγουμένως ο άνθρωπος αυτός, χωρίς πολλή σκέψη, ρίχτηκε στα παγωμένα νερά της λίμνης για να σώσει από βέβαιο πνιγμό μια γυναίκα και τον σκύλο της.  


Το γεγονός συνέβη στις 12 Νοεμβρίου 2012. Γύρω στο μεσημέρι, όταν ο Αλεξάντρ Στακόβιακ άνοιξε το παράθυρό του, άκουσε φωνές. «Στην αρχή νόμισα ότι έκλεψαν τη τσάντα από κάποια γυναίκα», δήλωσε ο Αλεξάντρ. 

«Κοίταξα έξω και είδα κόσμο κοντά στη λίμνη και είδα κάτι άσπρο να κινείται μέσα στο νερό. Ήταν ο σκύλος μιας κυρίας που προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Η κυρία του, που βούτηξε αυθόρμητα στο νερό να τον σώσει, δεν ήξερε κολύμπι και μετά βίας μπορούσε να επιπλέει. Δεν δίστασα. Έβγαλα το παντελόνι και τα παπούτσια και έπεσα στο νερό».

Στιγμιότυπο από την απονομή του μεταλλίου. Από αριστερα: ο δήμαρχος, η κυρία του σκύλου και ο Αλεξάντρ, ο σωτήρας
Κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες, τελικά όμως κατόρθωσε να μεταφέρει στην ακτή τη γυναίκα, 27 χρονών, και το σκύλο, ένα γαλλικό μπουλντόγκ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο σκύλος έπαιζε κοντά στη λίμνη και κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε μέσα. Η γυναίκα δεν ήξερε κολύμπι. Η αγάπη της για τον σκύλο της την παρέσυρε και έπεσε και αυτή στο νερό.


«Κάθε φορά που ο σκύλος αρπαζόταν από μένα για να επιπλεύσει, βυθιζόμουν εξολοκλήρου στο νερό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω», δήλωσε η γυναίκα. «Μια γυναίκα μου φώναξε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και ότι ερχόταν βοήθεια… Προσπάθησα όσο μπορούσα να μην καταποντιστώ… Είναι όμως αυτός ο άνθρωπος που μας έσωσε. Είναι ο σωτήρας μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου