Ads

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μια τούρτα για εσάς και... τον σκύλο σας!



Δεν ξέρετε τί δώρο να κάνετε στον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο στις γιορτές ή όταν έχει τα γενέθλιά του; Η λύση έρχεται από την Ιαπωνία...



Πρόκειται για μια τούρτα για σκύλους, την οποία όμως μπορούν να καταναλώσουν και οι κηδεμόνες τους.



Η ιδέα ανήκει στον ζαχαροπλάστη και ιδιοκτήτη ιταλικού εστιατορίου Naohiko Nagatani, ο οποίος δημιούργησε ένα dog-friendly γλυκό, με  παντεσπάνι και σαντιγί.




"Ο ρυθμός των γεννήσεων είναι πτωτικός εδώ στην Ιαπωνία, οπότε τα σκυλιά έχουν γίνει λίγο πολύ όπως τα παιδιά και οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν μαζί τους τις γιορτές", λέει ο ίδιο  σεφ.



Και προσθέτει: "Αλλά όταν μόνο οι άνθρωποι τρώνε γλυκό, οι σκύλοι έχουν ένα πραγματικά λυπημένο ύφος. Θέλουν να φάνε κι αυτά ένα κομματάκι και όταν δεν τα αφήνουμε εκνευρίζονται".



Μπισκότα για σκύλους, μια άλλη σπεσιαλιτέ του καταστήματος
Για την παρασκευή του γλυκού αυτού, ο Nagatani δεν χρησιμοποιεί σοκολάτα και αλκοόλ. Κάνει τη βάση από ένα είδος σιταριού, που λέει ότι προκαλεί λιγότερες αλλεργίες από το κανονικό αλεύρι.



Η τούρτα, την οποία άρχισε να πουλάει πριν από έξι χρόνια, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής.



Φέτος, έχει δεχθεί πάνω από 70 παραγγελίες για το συγκεκριμένο γλυκό, το οποίο πωλείται 73 δολάρια.

 

Η Akiko Uchida, της οποίας ο 6χρονος σκύλος Kenji είναι... τακτικός πελάτης στο ζαχαροπλαστείο, δήλωσε ότι η ειδική τούρτα είναι μια ένοχη απόλαυση.



"Μοιραζόμαστε την τούρτα μεταξύ μας και τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο," λέει η 46χρονη, καθώς ταΐζει τον Kenji ένα κομμάτι γλυκό με το πιρούνι.



"Αλλά για να είμαι ειλικρινής, αυτό αρέσει περισσότερο σε εμένα παρά σε εκείνον" εξομολογείται.



  





Επειδή είναι κάπως δύσκολο να πάτε εδώ και τώρα στην Ιαπωνία, έχούμε για σας μια συνταγή για τούρτα για σκύους που είναι εύκολο να παρασκευασθεί από σας στο σπίτι σας. Φροντίστε, όμως, να προσκαλέσετε κάποια σκυλιά για να την μοιραστούν και να αγοράσετε κάποια γλυκά από το ζαζαροπλαστείο της γειτονιάς σας για τους ανθρώπους των σκύλων.

ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

( από το περιοδικό Σκύλος & Γάτα του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2012)



Το σκυλάκι σας έχει γενέθλια, και θέλει τούρτα; Δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα birthday cake για τον τετράποδο φίλο σας. Πώς; Απλά ακολουθήστε τη συνταγή του σεφ Μάριου Γλύκα.



ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο μπισκότα σκύλου και γάτας

1 βαζάκι φυστικοβούτυρο

500γρ. τυρί κρέμα

1 πακέτο σοκολάτα ειδική για σκύλους και γάτες

( η κανονική σοκολάτα είναι τοξική για τα ζώα )

1 τσέρκι για τούρτες 22εκ.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μούλτι χτυπάμε τα μισά μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Δημιουργούμε μείγμα με το φιστικοβούτηρο και το βάζουμε στο ψυγείο μία ώρα,  για να σφίξει και να φτιάξουμε τη βάση.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μισή σοκολάτα και την ανακατεύουμε σε λεκανίτσα με το τυρί κρέμα.

Βάζουμε στο τσέρκι τη βάση και την απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο. Ρίχνουμε το τυρί με τη σοκολάτα και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα γύρω-γύρω. Από πάνω γαρνίρουμε με τη σοκολάτα για σκύλους και γάτες και γράφουμε " Χρόνια Πολλά " ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου