Ads

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ποιος και πώς δηλητηρίασε τις γάτες;



Ο Σύνδεσμος Προστασίας Γάτων ζητάει εξηγήσεις από τη διεύθυνση των φυλακών της Κύπρου

 

ΓΡΑΦΕΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ



Εξηγήσεις από τον αναπληρωτή διευθυντή φυλακών της Κύπρου ζητάει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων σε σχέση με τη θανάτωση μεγάλου αριθμού ζώων στην οποία αναφερθήκαμε την περασμένη βδομάδα. Ο Σύνδεσμος είναι μάλιστα αποφασισμένος να προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα του κράτους για να διασφαλιστεί η πλήρης διαλεύκανση του εγκλήματος αυτού.




Σε επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Ντίνου Αγιομαμίτη προς τον Γ. Τρυφωνίδη, αναπληρωτή διευθυντή φυλακών, ζητούνται πληροφορίες σε σχέση με το δημοσίευμά μας, καθώς οι φυλακές είναι ένας κλειστός χώρος στον οποίο ο Σύνδεσμος δεν έχει πρόσβαση για να ελέγξει τι συνέβη. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «αν τα δημοσιεύματα αληθεύουν, τότε έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή περίπτωση παραβίασης του νόμου περί προστασίας και ευημερίας των ζώων, Νομοθεσία 46(1) 94, που συντελείται σε έναν κλειστό χώρο που βρίσκεται κάτω από την άμεση εποπτεία των αστυνομικών αρχών. Πρόκειται», τονίζεται, «για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα που επισύρουν ποινές μεγάλου προστίμου ή φυλάκισης ή και των δύο μαζί».


Ο κ. Αγιομαμίτης σημειώνει ακόμα πως σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον νόμο, «η αστυνομία αναλαμβάνει αμέσως έρευνα και παίρνει τα νεκρά ζώα στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για νεκροψία για διερεύνηση των πιθανών αιτίων  θανάτου». Ωστόσο κανένα ζώο δεν μεταφέρθηκε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από τις φυλακές.


Καταγγελίες παντού

O Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων καθιστά σαφές προς τον κ. Τρυφωνίδη ότι είναι αποφασισμένος να προσφύγει στον γενικό εισαγγελέα, τον υπουργό Δικαιοσύνης, την επίτροπο Διοικήσεως, τον αρχηγό αστυνομίας και σε αρμόδια όργανα της ΕΕ για να διασφαλιστεί η πλήρης διερεύνηση του περιστατικού αυτού και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ο σύνδεσμος ζητάει από τη διεύθυνση των φυλακών απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Υπήρξε μαζική θανάτωση των γάτων στις Κεντρικές Φυλακές;

  • Πόσα ζώα θανατώθηκαν;

  • Έγινε καταγγελία στις τοπικές αστυνομικές αρχές όπως προνοεί ο νόμος;

  • Τι απέγιναν τα νεκρά ζώα;

Τέλος, ο σύνδεσμος ζητάει άδεια να επισκεφτεί τις φυλακές για να διαπιστώσει την κατάσταση διαβίωσης των ζώων και εκφράζει τη βούληση να βοηθήσει στη διαχείριση προβλημάτων.


Ούτε λέξη

Εκτός από το Κίνημα Οικολόγων, που αντέδρασε άμεσα στις αποκαλύψεις του «Π», καμία αρμόδια αρχή δεν επέδειξε ενδιαφέρον για το τι συνέβη με τις γάτες στις φυλακές. Τη θανάτωση των γατών, κατά πάσα πιθανότητα με δηλητηρίαση, κατήγγειλαν στην εφημερίδα «Πολίτης» κρατούμενοι οι οποίοι το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου είδαν διάσπαρτα κουφάρια των ζώων στον χώρο της κλειστής φυλακής. 

Δείτε επίσης προηγούμενες αναρτήσεις για το θέμα:

-Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013


Κεντρικές Φυλακές Κύπρου: Κουκούλωμα για τις γάτες


http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2013/01/blog-post_2887.html


-Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013


Σκάνδαλο: «Γατο-κάθαρση» στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία


http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2013/01/blog-post_6864.html 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου