Ads

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

"Δεν φταίω εγώ. Ο σκύλος φταίει!"





Σκύλοι που μυρίζουν άσχημα προκαλούν διαζύγια και προβλήματα στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων τους.


Περισσότεροι από ένας στους είκοσι ιδιοκτήτες σκύλων ρίχνουν την ευθύνη για τη διάλυση της σχέσης τους στο ότι ο σκύλος τους μυρίζει άσχημα. Η πιο ανυπόφορη μυρωδιά είναι εκείνη που αποκτά ο σκύλος όταν κυλιστεί μέσα σε βρομιές. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τη μυρωδιά βρεγμένων σκύλων, την κακοσμία των αφτιών και της αναπνοής.



Πολλοί ανέφεραν ότι οι φίλοι τους έδειχναν απροθυμία να τους επισκεφτούν εξαιτίας της δυσάρεστης οσμής των ζώων τους. Άλλοι πάλι είπαν ότι είχαν λιγότερες προσκλήσεις από φίλους τους επειδή οι τελευταίοι φοβόντουσαν ότι θα έπαιρναν μαζί τους και τον κάκοσμο σκύλο τους.


Η μελέτη αυτή έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιέλαβε 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων.


Παρόλο που το πρόβλημα της κακής μυρωδιάς είναι αρνητικός παράγοντας στη συζυγική και κοινωνική ζωή, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι φταίει ο σκύλος ή ότι θα πρέπει να ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού κάθε φορά που μια σχέση διαλύεται ή ατονεί. Η κακή μυρωδιά είναι ένα πρόβλημα, όπως τόσα άλλα, για τα οποία όμως υπάρχουν πιο θετικοί τρόποι αντιμετώπισης, φτάνει η σχέση να έχει γερά θεμέλια και οι ενδιαφερόμενοι να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου