Ads

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Γενναία σκύλα έσωσε τη ζωή και το σπίτι του ανθρώπου της



Στάνλι και Κλίο

Ο Στάνλι Ντέιβις δεν σταματά να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη σκύλα του Κλίο. Με το δίκαιό του, γιατί χωρίς αυτή θα είχε καεί ζωντανός. Κοιμόταν στο σαλόνι όταν ξέσπασε φωτιά από βραχυκύκλωμα σε ένα σημείο πολύ κοντά στο ντιβάνι που βρισκόταν. Οι φλόγες έκαιαν τα έπιπλα μερικά εκατοστά από το πρόσωπό του. 


Ο συναγερμός λειτούργησε, αλλά ο Στάνλι δεν τον άκουσε. Κοιμόταν με μάσκα οξυγόνου και είχε προηγουμένως πάρει χάπια για να τον βοηθήσουν να κοιμηθεί.

 «Άρχισε να μου γλύφει το πρόσωπο και αυτό με ξύπνησε» είπε αργότερα ο Στάνλι. «Οι φλόγες βρίσκονταν μερικά μόνο εκατοστά από το πρόσωπό μου».

Ο Στάνλι πετάχτηκε πάνω, άρπαξε τον πυροσβεστήρα και άρχισε να σβήνει τη φωτιά. Τη στιγμή εκείνη η γυναίκα του, που κοιμόταν στον πάνω όροφο και ξύπνησε από τη σειρήνα συναγερμού, κατέβαινε τις σκάλες. Και οι δυο μαζί έσβησαν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί και κάνει μεγαλύτερες ζημιές. Με άλλα λόγια η Κλίο έσωσε και τη ζωή και το σπίτι του ανθρώπου της.

Σημειωτέον, ο Στάνλει περιμάζεψε και υιοθέτησε την Κλίο όταν αυτή ήταν κουτάβι ακόμη και περιφερόταν αδέσποτη στους δρόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου