Ads

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κατά ράτσα, κατά ιδιοκτήτη

Δείξε μου το σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι, λέει νέα έρευνα

Στοιχεία κλειδιά για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη μπορεί να αποκαλύψει η επιλογή της ράτσας του σκύλου, υποστηρίζει μια βρετανική μελέτη
«Λέγεται συχνά ότι οι ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τα κατοικίδια ζώα τους. Μια νέα έρευνα όχι μόνο επιβεβαιώνει τη θεωρία αλλά προσθέτει επίσης και μια νέα: οι σκύλοι όχι μόνο μοιάζουν αλλά και ενεργούν όπως οι ιδιοκτήτες τους.
Όπως δείχνει η βρετανική μελέτη, οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν τα ζώα που αντανακλούν τη δική τους προσωπικότητα. Για παράδειγμα, οι ευχάριστοι τύποι τείνουν να επιλέγουν Λαμπραντόρ, μια φυλή γνωστή για τη φιλικότητά της, ενώ οι εργασιομανείς και οι υπεύθυνοι τύποι προτιμούν τα μπουλντόγκ. Από την άλλη, η επιλογή κόκερ σπάνιελ, δείχνει άτομα έξυπνα, ευσυνείδητα και αρεστά.


Ωστόσο υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις. Σύμφωνα με την έρευνα, οι ιδιοκτήτες τσιουάουα, σαν αυτό της Πάρις Χίλτον, αλλά και σαν το πομεράνιαν του ..Ισαάκ Νεύτωνα, είναι ιδιαίτερα έξυπνοι.

Τα ευρήματα προέρχονται από την ομάδα του ψυχολόγου δρα Λανς Γόρκμαν, η οποία ανέλυσε τις απαντήσεις 1.000 ιδιοκτητών σκύλων για τα γνωρίσματα του χαρακτήρα τους…»
 
Απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» στις 23 Απριλίου, 2012






1 σχόλιο:

  1. dhladh, oti ratsa skyllou exeis, ayth syndeetai me thetikes idiothtes tou idokthth (exypnada, filikothta, ergatikothta...). Akouetai ereyna pou thelei na eyxaristhsei olous, san tis astrologikes problepseis pou lene mono thetika...
    otan exeis gato ti shmainei??

    ΑπάντησηΔιαγραφή