Ads

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑΚΙ !

 

 Η συντακτική ομάδα ενισχύεται με τη συνεργασία της Στέλλας Πετρίδου, εθελόντριας του φιλοζωικού pets2adopt. Διαβάστε παρακάτω την πρώτη της παρέμβαση:


 "Είδες μαύρη γάτα το πρωί; Κακό μεγάλο θα σε βρει !»… αυτή η κυπριακή δεισιδαιμονία και πολλές άλλες προλήψεις, χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας. Εάν δεις ιερωμένο το πρωί, πάλιν δεν είναι καλό σημάδι, εάν σου σπάσει κάτι γυάλινο στο σπίτι, τότε σου έχουν κάνει μάγια και εάν δεις την καημενούλα την μαυρούλα την γατούλα να ψαχουλεύει για λίγο φαγητό στον κάλαθο τον αχρήστων σου ένα πρωινό καθώς πας για δουλειά, τότε ξεχνάς το ρολόι και τον χρόνο που τρέχει εις βάρος σου και με κίνδυνο να καθυστερήσεις στο πρωινό σου ραντεβού στο γραφείο, αρπάζεις την σκούπα και την κυνηγάς, για να μην σε βρει μεγάλο κακό εντός της ημέρας!





Προκαταλήψεις οι οποίες στιγμάτισαν τα μαύρα ζώα ως κάτι κακό, ως οιωνούς κάποιου αρνητικού παράγοντα που θα μας χτυπήσει απρόσμενα ! Και εάν με το πέρας της ημέρας, τίποτε δεν έχει συμβεί, τότε με χαρά ο Κύπριος καυχιέται: «Σήμερα το πρωί μια μαύρη γάτα ήταν στην αυλή μου και την κυνήγησα και την χτύπησα με την σκούπα… ευτυχώς που το έκανα αυτό γιατί αλλιώς να δούμε τι κακό θα μας εύρισκε»!

Με τον υφιστάμενο ρυθμό αύξησης των αδέσποτων στη χώρα μας, όπου σε μια μικρή Κύπρο θανατώνονται ετησίως ως αδέσποτα στα αζήτητα των δημαρχιακών κυνοκομείων πέραν των 150 χιλιάδες ζώα (σκύλοι), πρώτα στις θανατώσεις παραμένουν τα μαύρα σκυλιά! Οι δε μαύρες γατούλες σπάνια βρίσκουν ένα σπίτι θαλπωρής. Πραγματικά κάποιος διερωτάται γιατί.
Σε μια κοινωνία (υποτίθεται) εξευρωπαϊσμένη, είναι αδιανόητο να κουβαλάμε τέτοιου είδους προκαταλήψεις! Εν αντιθέσει με τα πιο πάνω, κανένα κακό δεν βρήκε τους ιδιοκτήτες μαύρων ζώων, είτε σκύλων είτε γάτων,(τουλάχιστο κανένα κακό δεν έχει προκληθεί λόγω του χρώματος του ζώου!!). Οι ιδιοκτήτες που υιοθέτησαν μαύρα ζώα, έχουν μάλιστα να δηλώσουν ότι πολλές φορές το μαύρο χρώμα του ζώου τους υποδηλοί κάτι «ανώτερο», προσδίδει «κύρος» και «αυτοκρατορική ομορφιά»!!
Μια κυρία μας είχε τηλεφωνήσει κάποτε και μας ζήτησε μαύρο Λαμπραντόρ για το σπίτι της. Είχαμε τότε προτείνει ένα ενήλικο, καθαρόαιμο, μαύρο θηλυκό που είχαμε διαθέσιμο! Μια σκυλίτσα τρομερού χαρακτήρα! Την ρωτήσαμε λοιπόν την κυρία, γιατί επέλεξε το μαύρο χρώμα και μας απάντησε: «είναι αυτοκρατορικά όμορφα… άσε που έχουν περισσότερο εκτόπισμα και κύρος παρά τα καφετιά, ή τα ξανθά».

Τελικά η μαυρούλα λαμπραντορίνα, ταίριασε ως χαρακτήρας με την οικογένεια, γιατί αυτό ήταν το πλέον σημαντικό, και η μαυρούλα μας που ονομάστηκε από τους νέους ιδιοκτήτες «Ναόμι», βρήκε μια δεύτερη μόνιμη ευκαιρία στη ζωή και στην αγάπη! Ναόμι… από το γνωστό μοντέλο… την γαζέλα της πασαρέλας… που αν και μελαψή μας καθήλωσε με την ομορφιά της! Ναόμι λοιπόν και η πανέξυπνη λαμπρατορίνα που λόγω χρώματος παρέμενε στα αζήτητα του συνδέσμου μας με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή! Και βρήκε αυτό που άξιζε στην σπιρτάδα της, στην εξυπνάδα της και στην αγάπη που είχε αυτό το ζωάκι να προσφέρει! Βρήκε λοιπόν η Ναόμι, μια οικογένεια που την υπεραγαπά και την λατρεύει πρώτα από όλα ως χαρακτήρα και επιπλέον λατρεύει το μαύρο, ζωηρό, αυτοκρατορικό και λαμπερό της χρώμα!!!

Αυτοί και άλλοι άνθρωποι που έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ένα μαύρο σκύλο ή γάτο, δεν έπαθαν κανένα απολύτως κακό και στην τελική, ο χαρακτήρας του ζώου είναι αυτός που πρέπει να ταιριάζει με το προφίλ σας και τον χαρακτήρα του ζώου είναι που πρέπει να αξιολογείτε πριν υιοθετήσετε ένα ζωάκι και όχι το εξωτερικό του χρώμα! Άσε που το μαύρο δίνει κύρος και «class» όταν το δεις και από μια άλλη γωνία!

 Σήμερα ο φιλοζωικός σύνδεσμος Pets2adopt έχει διαθέσιμα, είτε φιλοξενούμενα σε σπίτια εθελοντών του, είτε προωθεί προς υιοθεσία από δημοτικά κυνοκομεία ένα αρκετά μεγάλο αριθμό μαύρων σκύλων! Όλα αυτά τα σκυλιά επιζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, γιατί στην περίπτωση των δημοτικών κυνοκομείων, αυτά τα ζώα μαζί με μεγάλο αριθμό άλλων θα παν για ευθανασία. Τα πλείστα ζώα που είναι διαθέσιμα είναι νεαρά σε ηλικία και εάν δεν υιοθετηθούν, όσα τουλάχιστο ευρίσκονται σε δημοτικά κυνοκομεία θα θανατωθούν! Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να βάζουμε μπροστά τις προκαταλήψεις και να κατηγοριοποιούμε την ομορφιά ενός ζώου μόνο στο χρώμα του, ή ακόμα και στη ράτσα του. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι: Δώστε μια ευκαιρία στα μαύρα ζώα και να αποφασίζετε εάν θα υιοθετήσετε ή όχι ένα σκύλο βάσει του χαρακτήρα του και όχι βάσει του χρώματός του! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.pets2adopt.com και το γκρουπ μας στο facebook: pets2adopt Cyprus. Για πληροφορίες 96 673545.
Δώστε μια ευκαιρία στη ζωή και στα μαύρα ζωάκια! Η εξυπνάδα, η σπιρτάδα και η ομορφιά ενός ζώου ΔΕΝ εστιάζεται στο χρώμα αλλά στο χαρακτήρα του ζώου και στην ομορφιά που θα φέρει στη δική σας ζωή!
Στέλλα Πετρίδου
Εθελόντρια φιλοζωικού Pets2adopt

Registered animal welfare society





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου