Ads

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Όλες οι φυλές σκύλων

"Α" όπως Αφγανός
Ένα από τα θέματα που ενδιαφέρουν αρκετούς ζωόφιλους είναι και οι Φυλές Σκύλων, οι Ράτσες Σκύλων. Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω από τώρα ότι δεν πρόκειται να αρχίσουμε την παρουσίαση μιας-μιας των διαφόρων φυλών. Ένα από τα πρώτα βιβλία που αγόρασα για σκύλους ήταν και ένα με όλες τις φυλές. Ένα είδος εγκυκλοπαίδειας, στο οποίο ανέτρεχα συχνά για πληροφορίες. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Το πιο απλό και αποτελεσματικό σήμερα είναι να ανατρέξει κάποιος στο διαδίκτυο.



Είναι πολύ πιθανόν να το έχετε κάνει και να συμφωνείτε μαζί μου ότι με τον τρόπο αυτό βρίσκετε στη στιγμή όχι μόνο πληροφορίες σε όποια γλώσσα θέλετε, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε το όνομα της φυλής που σας ενδιαφέρει στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Μετά από μια σύντομη έρευνα επεσήμανα δυο ιστοσελίδες, τις οποίες σας συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η μια, στα Ελληνικά, έχει όλες τις φυλές με φωτογραφίες και βίντεο και θα την βρείτε στην εξής διεύθυνση:
http://www.filozwos.gr/ratses

Η άλλη είναι στα Αγγλικά και περιλαμβάνει την περίφημη σειρά ντοκιμαντέρ της Animal Planet για τις 100 πιο γνωστές φυλές στον κόσμο.
http://animal.discovery.com/breed-selector/dog-breeds.html

Εδώ δεν εξαντλείται φυσικά το θέμα των φυλών σκύλων. Θα έχουμε πολλά να πούμε για καθαρόαιμα και για ημίαιμα, για σκύλους εργασίας και σκύλους μπιμπελό, για σκύλους πειραματόζωα, ακόμη και για συγκεκριμένες ράτσες, φτάνει να έχουμε κάτι ενδιαφέρον να πούμε.




1 σχόλιο: