Ads

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αστυνομία για την ευημερία ζώων

Από το βουλευτή των Οικολόγων κ. Γ. Περδίκη εστάλη, με ημερ. 8 Μαΐου, 2012 προς τον κ. Ιωνά Νικολάου, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, επιστολή  με την οποία ζητείται όπως συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου που κατάθεσε ο κ. Περδίκης αναφορικά με τον διορισμό ειδικών αστυνομικών για την ευημερία των ζώων. Ιδού μια καλή ευκαιρία να συντονίσουν τις ενέργειές τους οι φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να ασκηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση στη νομοθετική εξουσία. Η επιστολή του κ. Περδίκη έχει ως εξής:


«Πάρα πολλοί συμπολίτες μας επικοινωνούν μαζί μου και ζητούν πληροφορίες για το θέμα της «αστυνομίας ζώων». Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του φιλοζωικού κινήματος στην Κύπρο. Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα μόνο με τον διορισμό ειδικών αστυνομικών επιφορτισμένων αποκλειστικά και μόνο με την εφαρμογή των νομοθεσιών που αφορούν την ευημερία των ζώων, μπορεί α αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημα. Επί τούτο έχω καταθέσει σχετική πρόταση νόμου [Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2009, . Αρ. Φακ. 23.02.050.025-2009] από τις 11 Ιουνίου 2009.
Νομίζω είναι πλέον καιρός να προωθήσετε την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου, που οδηγεί στην ικανοποίηση (σε κάποιο βαθμό) τα αιτήματα των φιλόζωων πολιτών.
Αναμένω τη θετική σας ανταπόκριση.»

2 σχόλια:

  1. Χωρίς τη συντονισμένη δράση των ζωοφιλικών οργανώσεων και την άσκηση πίεσης από όλους τους φορείς, τίποτα δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή