Ads

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αυτή τη φορά ο δολοφόνος είναι γνωστός

Αυτή τη φορά ο δολοφόνος είναι γνωστός, συνελήφθη και ομολόγησε. Ας φροντίσουμε ώστε η υπόθεση να μην ξεχαστεί και να μην μπει κάτω από το χαλί. Επίσης, όχι απλώς να καταδικαστεί αλλά να του επιβληθεί και ποινή ανάλογη με το απαίσιο έγκλημά του.


Η ιστορία όπως δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Cyprus Mail έχει ως εξής: Άνδρας 68 χρονών, συνταξιούχος, συνελήφθη προχθές Τρίτη με την υποψία ότι πυροβόλησε και σκότωσε δυο σκύλους σε οικιστική περιοχή. Συνελήφθη μετά που κάτοικος Πάφου ανέφερε στην αστυνομία ότι είδε τον 68χρονο να βγαίνει έξω από το αυτοκίνητό του σε δρόμο που βρίσκεται σε οικιστική περιοχή κοινότητας της επαρχίας Πάφου γύρω στις 4:30 μμ κρατώντας κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας έβγαλε δυο σκύλους έξω από το αυτοκίνητό του και πυροβόλησε εναντίον τους τέσσερις φορές.
Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στη σκηνή του εγκλήματος, βρήκαν δυο σκύλους βαριά τραυματισμένους, που χαροπάλευαν, και τους μετέφεραν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο επι καθήκοντι κτηνίατρος αποφάνθηκε ότι η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη και τους θανάτωσε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 68χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του. Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. Η αστυνομία της Πόλης Χρυσοχούς ερευνά εναντίον του καταγγελίες για  παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών εκτός εποχής κυνηγίου, για ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή και για πρόκληση θανάτου σε ζώα.

8 σχόλια:

  1. Είναι ευθύνη των ζωοφιλικών οργανώσεων να μην αφήσουν την υπόθεση να κουκουλωθεί. Από τώρα πρέπει να κινητοποιηθούν και να κάνουν τις θέσεις τους γνωστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ego pantos oxi pisth sto systhma dikaiosynhs mas, kai efoson ayto o anthropos tha dikastei tha tou dothei h timoria pou orizei o nomos (esto kai an den tairiazei me tis dikes mas protimhseis! - giati ayto einai kai to sosto)

    an loipon marianna mou pisteyeis oti oi nomoi gia thn prostasia ton zoon den einai arketa aysthroi, prepei na kinhtopoiitheis enantion ton nomotheton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εισηγούμαι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, ούτε και αμφιβάλλω για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Στη Κύπρο, όμως, ζούμε και πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μέχρι τη δίκη. Επίσης οι δικαστές είναι άνθρωποι και επηρεάζονται από το λαικό αίσθημα. Οι κινητοποιήσεις και αλλες αντιδράσεις θα δώσουν το μήνυμα ότι το λαικό αίσθημα είναι έντονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ kypriakos Garos
    Proton, poly eyfantasto to nickname sou!
    Deyteron, ithela na po sto prohgoumeno mou sxoleio 'ego pantos exo pisth sto systhma.....', alla o demon tou blog pareisefryse!

    @ marianna
    To 'sthn kypro zoume' kai oi 'dikastes einai anthropoi' den katalabaino ti syndhlonoun! Pantos, ego den thelo dikastes pou ephreazontai/parasyronati apo to laiko h opoiodhpote allo aisthima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποστηρίζω την καμπάνια της οργάνωσης Pets2adopt για παραδειγματική τιμωρία του υπόπτου. Έβαλα και την υπογραφή μου. Εγώ ζω στην Κύπρο. Εσύ, κύριε Λάκη, δεν ξέρω πού ζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ marianna, ki ego apo thn kypro eimai kai sth kypro zo, kai malista sthn hmioreinh marathasa. Marianna mou mhpos diakrino kapoio ypoboskon erismo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή