Ads

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ξεσηκώνει την πολυκατοικία με το γάβγισμά του



Ερώτηση: Ο δικός μου όταν γυρίζω το μεσημέρι από τη δουλειά περιμένει στην πόρτα !!!! Ο Ρούντι είναι ήσυχος άλλα από τη χαρά του ξεσηκώνει την πολυκατοικία, γαυγίζει. Μου κάνουν παράπονα. Τι θα κάνω; το διαμέρισμα είναι δικό μου, δεν μπορώ να φύγω.

Απάντηση: Πολύ σύντομη η περιγραφή του προβλήματός σου, αλλά αρκετά διαφωτιστική. Να μου επιτρέψεις, ωστόσο, να φανταστώ τις λεπτομέρειες. Είναι πολύ φυσικό να αισθάνεσαι ανακούφιση που επιστρέφεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Η προσμονή της θαλπωρής του σπιτιού είναι πιο έντονη όταν πλησιάζεις το σπίτι σου. Η σκέψη ότι θα συναντήσεις το αγαπημένο σου σκυλάκι σου δίνει φτερά. Ανάλογα αισθήματα έχει και ο Ρούντι. Η μέρα γι’ αυτόν ήταν ανιαρή, χωρίς εσένα και χωρίς τίποτα το ενδιαφέρον να συμβαίνει γύρω του. Ανία και αναμονή να γυρίσεις. Η συνάντηση σας γεμίζει και τους δυο με χαρά και ενθουσιασμό. Κάποια στιγμή ο Ρούντι γαβγίζει από ενθουσιασμό και εσύ ενθουσιάζεσαι περισσότερο. Άλλες φορές του θυμώνεις αλλά αυτός παίρνει το μήνυμα ότι συμμετέχεις με τον τρόπο σου στο γενικό ενθουσιασμό. Αν κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, μπορώ τώρα να σου εισηγηθώ μια λύση.
Η λύση είναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και όταν φτάσεις στο σπίτι να συμπεριφερθείς ωσάν ο Ρούντι να μην υπάρχει. Ό,τι και να κάνει, εσύ το παίζεις ψύχραιμη και αδιάφορη. Στην αρχή είναι φυσικό να ξαφνιαστεί, να μην καταλάβει που το πας, και να γίνει πιο εκδηλωτικός και θορυβώδης. Εσύ όμως βράχος. Συνεχίζεις να κυκλοφορείς στο σπίτι αδιάφορη. Κάποια στιγμή ο Ρούντι θα κουραστεί και θα σιωπήσει. Εσύ τότε δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό και τον χαϊδεύεις και του λες όσα γλυκόλογα θέλεις. Θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να έχεις αποτελέματα. Το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα το σκυλάκι σου θα αντιληφθεί ότι δεν κερδίζει τίποτα με το γάβγισμα. Αντίθετα τα καλά αποκτώνται με ήρεμη και όχι θορυβώδη συμπεριφορά.
Για να έχεις σίγουρα αποτελέσματα θα πρέπει και η αναχώρησή σου το πρωί να γίνεται χωρίς ενθουσιασμό και εκδηλώσεις αγάπης. Όταν φεύγεις, συμπεριφέρεσαι σαν να πηγαίνεις σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, έτσι απλά. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί και η συναισθηματική φόρτιση της επιστροφής σου. Αναχώρηση και επιστροφή γίνονται πλέον συνώνυμες της ήρεμης συμπεριφοράς. Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: