Ads

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο σκύλος μου τρώει χόρτα και όλη την ώρα έχει διάρροια


Ερώτηση: Ο σκύλος μου τρώει χόρτα και κάνει όλη την ώρα διάρροια. Τι να τον κάνω; Επίσης όσα φάρμακα και αν του έχω δώσει πάλι συνεχίζει και αυτό δεν τον αφήνει να αναπτυχθεί.

Απάντηση: Το πιο απλό και αποτελεσματικό πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να μην το αφήνεις να τρώει χόρτα. Αυτό μπορεί να γίνει με το να τον περιορίσεις σε χώρο που δεν έχει χόρτα ή, όταν υπάρχουν χόρτα, να τον έχεις δεμένο με λουρί και να τον ελέγχεις. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουν οι διάρροιες και θα πάρει ανάπτυξη. Αν συνεχίσει η ίδια κατάσταση, τότε είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χόρτα αλλά κάτι άλλο. Οπότε μόνο ο κτηνίατρός σου μπορεί να σε βοηθήσει.
Το πρόβλημά σου έχει τεθεί υπ όψη της κτηνιάτρου μας, δυστυχώς όμως αδυνατεί να πει οτιδήποτε χωρίς τουλάχιστον να εξετάσει το σκυλάκι. Σας θυμίζω όμως ότι η κτηνίατρος έχει σχολιάσει μια άλλη περίπτωση σκυλιού που τρώει χόρτα. Παραθέτω πιο κάτω το σχόλιό της:


«Πολλοί σκύλοι έχουν την τάση να τρώνε γρασίδι και άλλα φυτά. Μερικές φορές αυτό φαίνεται να λειτουργεί σαν εμετικό, και έτσι τα βλέπουμε να κάνουν εμετό. Συχνά αυτή η συμπεριφορά σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα του πεπτικού συστήματος του ζώου, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και σε απολύτως υγιή ζώα. Καλό θα ήταν να σιγουρευτείς ότι ο σκύλος ακολουθεί σωστά το αντιπαρασιτικό του πρόγραμμα (αντιπαρασιτικά χαπάκια) και κάνει σωστή διατροφή- ίσως να αξίζει τον κόπο να ακολουθήσει μία υποαλλεργική δίαιτα με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα προσθετικών. Ακόμη η αλλαγή του επιπέδου των φυτικών ινών στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Όσο για το αν κάνουν κακό τα χόρτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι καλύτερα είναι να αποφεύγεις να τον αφήνεις να τρώει χόρτα σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες μπορεί να έχουν ψεκαστεί.»

1 σχόλιο:

  1. Ax, Dr Glykeritsa mas, den sas bazoun to onoma sas pleon? Mono 'kthniatros'!!!!!!????
    Fysika oloi xeroume oti prokeite gia esas!
    Dikos sas,
    Lakis
    xxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή