Ads

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Με ελληνική καταγωγή και κυπριακή ταυτότητα


Πληθύνονται σταδιακά οι ένοικοι του ζωολογικού κήπου της Λεμεσού


Γεννητούρια έχουν συνεχώς στον ζωολογικό κήπο της Λεμεσού με τους ένοικούς του να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Την αρχή έκανε το λάμα, που γέννησε πριν από δύο μήνες, μετά το κατσίκι και χθες το πρωί γέννησε το ένα από τα δύο θηλυκά ελάφια που διαμένουν στον ζωολογικό κήπο. Και τα τρία μικρά ζώα χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν τη φροντίδα που τους παρέχει το έμπειρο προσωπικό του κήπου. 

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου και κτηνίατρος Λάμπρος Λάμπρου ανέφερε πως η μητέρα είναι μια ελαφίνα τριών περίπου χρονών και έφθασε στη Λεμεσό από την Ελλάδα. Συνολικά έχουν φθάσει από την Ελλάδα τρία ελάφια, δύο θηλυκά και ένα αρσενικό. Όπως μας είπε ο κ. Λάμπρου, οι πρώην κάτοχοι των ελαφιών τούς είχαν αναφέρει πως υπήρχε πιθανότητα το ένα θηλυκό να εγκυμονούσε. Αυτό έγινε πλέον σίγουρο όταν το ελάφι έφθασε στο νησί.


 Ο κ. Λάμπρου διαβεβαίωσε πως τόσο η μητέρα όσο και το μικρό έχουν την καλύτερη φροντίδα. Να αναφέρουμε πως ο κήπος άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγες ημέρες και μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας. Ο ζωολογικός κήπος Λεμεσού είναι πλήρως ανακαινισμένος και φιλοξενεί περίπου 90 είδη ζώων, πουλιών και ερπετών από όλο τον κόσμο. 

Το κόστος της αναβάθμισης άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο και καλύφθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από χορηγίες εταιρειών, τραπεζών, δημόσιων οργανισμών αλλά και πολιτών.
Ο σύγχρονος ζωολογικός κήπος της Λεμεσού είναι εναρμονισμένος με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των ειδών που φιλοξενεί, αλλά και τις δυνατότητες εύκολης πρόσβασης και άνετης παρατήρησης των ζώων και των πτηνών.
Πηγή: Μαρία Παναγιώτου, «Πολίτης»

1 σχόλιο: