Ads

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αγώνας δρόμου μετ' εμποδίων για κουνελάκια



Ναι, καλά διαβάσατε. Ξέρω ότι υπάρχουν αγώνες με εμπόδια για σκύλους, για άλογα, αλλά για κουνελάκια (στην κυριολεξία) είναι πρωτάκουστο. Και όμως αυτό είναι πολύ διαδεδομένο στις βόρειες χώρες, σε μερικές από τις οποίες, όπως τη Σουηδία, θεωρείται εθνικό σπορ. Στη χώρα αυτή οι διαγωνιζόμενοι έρχονται από όλα τα πλάτη και μήκη της χώρας να επιδείξουν τα ζωάκια τους. «Kaninhop» λέγεται στη γλώσσα τους αυτό το σπορ. Θα δείτε στο βίντεο που ακλουθεί πώς γίνεται το πράμα.
Απλώς αναφέρω μερικούς από τους βασικούς κανόνες του παιγνιδιού:
Ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας λέει ότι τα κουνελάκια θα πρέπει να τρέξουν και να υπερπηδήσουν όλα τα διαφορετικά εμπόδια που υπάρχουν στη καθορισμένη διαδρομή. Αν ρίξουν κάτω οτιδήποτε, τότε τιμωρούνται με βαθμούς ποινής. Πρώτος έρχεται αυτός που είναι πιο γρήγορος και έχει λιγότερους βαθμούς ποινής.
Υπάρχουν φυσικά και άγραφοι κανόνες, όπως, για παράδειγμα, ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι άνετος και να μην προκαλεί άγχος στο σύντροφο του το κουνέλι. Θα πρέπει ακόμη, μετά το τέλος της διαδρομής και ανεξάρτητα αποτελέσματος, ο ίδιος άνθρωπος να επαινέσει το κουνελάκι του, να το χαϊδέψει και να του δώσει καμιά λιχουδιά.

Η εκπαίδευση του κουνελιού δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται, γιατί το κουνέλι έχει από τη φύση του την τάση και τη δύναμη να πηδά. Βασική προϋπόθεση για επιτυχή εκπαίδευση αποτελεί ο καθημερινός περίπατος του κουνελιού ώστε να μην γίνει τεμπέλης και να ασκούνται οι μύες του. Στην εκπαίδευση ακολουθείται η θετική προσέγγιση, δηλαδή επιβραβεύουμε το κουνέλι μας κάθε φορά που κάνει κάτι προς την ορθή κατεύθυνση.

Τώρα μπορείτε να δείτε το σύντομο βίντεο:


1 σχόλιο: