Ads

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

DNA, το νέο όπλο των Ισραηλινών για να κρατήσουν τους δρόμους καθαρούς από τις ακαθαρσίες σκύλων

Ιερουσαλήμ

Ο Δήμος της Ιερουσαλήμ ετοιμάζει μια τράπεζα πληροφοριών DNA για τους σκύλους της Ιεράς Πόλης σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το πρόβλημα των ακαθαρσιών των σκύλων σε δημόσιους χώρους. Με τη βοήθεια του DNA θα μπορέσουν να εντοπίσουν τον ένοχο.

Σε χθεσινή ανακοίνωση, οι αρχές της πόλης διαβεβαίωσαν ότι σε πρώτο στάδιο θα μαζέψουν δείγματα σάλιου σκύλων και μετά θα καταχωρήσουν το DNA του καθενός σε μια τράπεζα δεδομένων. Μόλις συγκεντρωθούν αυτές οι πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα από τις ακαθαρσίες σκύλων και θα προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του σκύλου και του παραβάτη ιδιοκτήτη του. Το πρόστιμο θα ανέρχεται γύρω στα 150 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz  θα ληφθούν, σε ένα πρώτο στάδιο,  δείγματα σάλιου από το 70 έως 80 τοις εκατό των 11,000 περίπου σκύλων που είναι εγγεγραμμένοι στην Ιερουσαλήμ.
Ο δημοτικός κτηνίατρος είπε στην εφημερίδα Haaretz ότι το νέο σύστημα θα λειτουργήσει πρώτα απ’ όλα αποτρεπτικά. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο εντοπισμού και τιμωρίας των παραβατών. «Οι τελευταίοι δεν θα μπορούν πλέον να κρυφτούν», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου