Ads

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πρόσφατη έρευνα συνδέει την οικογενειακή βία με τη βία προς τα ζώα



Στις περισσότερες περιπτώσεις οικογενειακής βίας, τα κατοικίδια είναι και αυτά θύματα
Η Ισπανίδα εγκληματολόγος Nuria Querol Viñas σε ανακοίνωσή της στο Συμπόσιο Εγκληματολογίας που διεξήχθη στη Στοκχόλμη το 2012 αναφέρθηκε στα πορίσματα της έρευνάς της σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη βία προς τα ζώα και τη βία στην οικογένεια. Για το θέμα αυτό συνεργάστηκε με καταφύγια γυναικών θυμάτων βίας και καταφύγια ζώων.



Η έρευνα διήρκεσε έναν χρόνο και το συμπέρασμα ήταν ότι το 76% των γυναικών θυμάτων οικογενειακής βίας αποκάλυψαν ότι και τα κατοικίδιά τους υπήρξαν επίσης θύματα βίας από τους θύτες ή από τα θύματά τους.


Σε μια περίπτωση ένα αγόρι 8 χρόνων, το οποίο υπήρξε θύμα κακομεταχείρισης από τον πατέρα του, σκότωσε το χρυσόψαρό του και αποπειράθηκε να πνίξει το καναρίνι του. Το παιδί υπέφερε επίσης από ενούρηση, πυρομανία και αυτοκαταστροφικές τάσεις.


Το 82% των παιδιών των οποίων οι μητέρες υπήρξαν θύματα οικογενειακής βίας ανέφεραν ότι τα κατοικίδια ήταν γι’ αυτούς πηγή παρηγοριάς και αγάπης. 

Σε δυο περιπτώσεις ο θύτης, εγκαταλείποντας το σπίτι, άφησε πίσω του επιθετικά σκυλιά για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν την οικογένεια. «Αυτός ο τρόπος ήταν πρωτοφανής και μας έκανε εντύπωση», ανέφερε η Ισπανίδα εγκληματολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου