Ads

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Κυλιόμαστε στα βαθιά» της Adele, τώρα με πρωταγωνιστή σκύλο


Μπουλντόγκ ο "τραγουδιστής"
Ο ύμνος του 2011 ήταν αναμφισβήτητα το ιδιαίτερο και μελωδικό τραγούδι της γλυκύτατης Adele, "Rolling in the Deep" (Κυλιόμαστε στα Βαθιά). Το γεγονός πως στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κομμάτι παίχτηκε περισσότερο στο ραδιόφωνο από όλα τα άλλα του διεθνούς ρεπερτορίου, έρχεται απλά σαν επιβεβαίωση...
Το τραγούδι βγάζει ένα παράπονο, όχι εκνευριστικό, όχι γκρινιάρικο και αργόσυρτο, αλλά δυναμικό, γρήγορο, δικαιολογημένο. Άγριο, εκφράζει την αγανάκτηση, το θυμό που τροφοδοτείται από την απώλεια της ευτυχίας.

«Υπάρχει μια φωτιά που ξεκινάει στην καρδιά μου
Που φτάνει την ένταση του πυρετού
Κυλιόμαστε στα βαθιά...
Τελικά μπορώ να σε δω πεντακάθαρα
Προχώρα και ξεπούλησέ με…
Μπορούσαμε να τα είχαμε όλα...»


Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον ίδιο τίτλο και την ίδια μουσική, μόνο που «τραγουδιστής» αυτή τη φορά είναι ένα μπουλντόγκ. Ο σκύλος δεν «τραγουδά» με την πλήρη σημασία της λέξης, κρατά όμως το ρυθμό και είναι πολύ εκφραστικός. Η σκηνοθεσία, η οποία ακολουθεί στις κύριες γραμμές εκείνη του τραγουδιού της Adele, βοηθά στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μοναξιάς και εγκατάλειψης. Το δράμα της Adele ήταν η απώλεια του αγαπημένου της, το δράμα του μικρού μπλουλντόγκ είναι που οι άνθρωποί του φεύγουν και τον αφήνουν μόνο. Στην περίπτωση του σκύλου, το τέλος είναι ευχάριστο γιατί η κυρία επιστρέφει το απόγευμα στο σπίτι.

Μπορείτε να δείτε και τα δυο βίντεο, τόσο εκείνο της Adele όσο και το νεότερο με το μπουλντόγκ. Δεν είμαι βέβαιος πώς θα νοιώσετε βλέποντας το ένα μετά το άλλο. Ομολογώ ότι πήρα ένα ρίσκο εδώ.


Πρώτα το υπέροχο τραγούδι με την Adele:


Και τώρα το "τραγούδι" με το μπουλντόγκ:


Περιμένω τα σχόλιά σας...


1 σχόλιο: