Ads

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το ένα σκυλάκι κοιμάται στο υπνοδωμάτιό, ενώ το άλλο έξω στη βεράντα


Chihuahua

 Πρόβλημα: Θέλω τη συμβουλή σας παρακαλώ. Έχω δυο σκυλάκια. Το ένα είναι chihuahua και είναι 2 χρονών , θηλυκιά, πολύ φρόνιμη, υπάκουη, ήσυχη και τις νύχτες κοιμάται στο κρεβατάκι της δίπλα από το δικό μας κρεβάτι μέχρι το πρωί που θα ξυπνήσουμε όλοι!

Πρόσφατα πήραμε ένα Lee 2 μηνών. Είναι θηλυκό επίσης άλλα έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Τις νύχτες την περιορίζουμε σε ένα κλουβί (άνετο για να κοιμηθεί και να απλώσει) στην βεράντα. Κλαίει συνεχεία και γαβγίζει ασταμάτητα όλη νύχτα. Το chihuahua εξακολουθεί να κοιμάται μαζί μας. Έχουμε μια εβδομάδα να κοιμηθούμε κανονικά . Ξυπνώ 3 φορές κάθε νύχτα να πάω να της θυμώσω ή να κάτσω λίγο μαζί της άλλα δεν ησυχάζει. 


Κατά τη διάρκεια της μέρας που πάμε δουλειά τα σκυλιά μας είναι στην εν λόγω βεράντα και είναι ελεύθερα. Μόνο τη νύχτα τη βάζουμε στο κλουβί.

Είμαι πολύ προβληματισμένη. Πώς να το αντιμετωπίσω, με την άλλη σκύλα δεν είχαμε ποτέ έτσι θέματα. Ήταν πάντα πολύ φρόνιμη κι υπάκουη.
Απάντηση: Η περίπτωσή σας εξηγεί γιατί δεν ενθουσιάζομαι πάντα όταν κάποιος μου λέει ότι θα βάλει δεύτερο σκυλάκι στο σπίτι του. Η εικόνα που έχει στο μυαλό του είναι δυο σκυλάκια που παίζουν μαζί αγαπημένα, ενώ ο φόβος ο δικός μου είναι μήπως συμβεί το αντίθετο. Αυτά ως γενική παρατήρηση.

Ας έλθουμε όμως στο θέμα μας. Το πρώτο πράγμα που μου χτύπησε στο μάτι, όταν διάβασα την ιστορία σας, είναι ότι έχετε δυο σκυλάκια στο σπίτι, ένα καλό και ένα κακό. Ή μάλλον δυο σκυλάκια που είναι ίσα την ημέρα αλλά τη νύχτα το ένα μπαίνει τιμωρία σε ένα κλουβί, εξόριστο στη βεράντα, ενώ το άλλο έχει βασιλικές τιμές, αφού κοιμάται στο υπνοδωμάτιο των αρχηγών της οικογένειας.

Το άλλο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάθε νύχτα η σκυλίτσα που μένει τιμωρία στη βεράντα σάς ξυπνά τρεις φορές και τότε εσείς περνάτε λίγο χρόνο μαζί της. Της θυμώνετε ή κάθεστε μαζί της. Αυτό ξέρετε πώς το ερμηνεύει; Το ερμηνεύει ότι με το κλάμα ή χάρη στο κλάμα τής δίνετε επί τέλους σημασία. Και όταν ακόμη της θυμώνετε, σημασία της δίνετε. Και έτσι συνεχίζει να κλαίει και το κλάμα τη νύχτα αρχίζει να γίνεται ρουτίνα και συνήθεια. Κάθε φορά που πηγαίνετε κοντά της, ενισχύετε τη συνήθειά της να κλαίει.

Μετά από αυτά που σας είπα, νομίζω ότι αρχίζετε να υποψιάζεστε πού θα καταλήξω. Η λύση πιστεύω είναι μια: να αγαπάτε και να δείχνετε ότι αγαπάτε και τα δυο σκυλάκια το ίδιο. Τα σκυλάκια είναι όπως τα παιδιά. Φανταστείτε να έχετε δυο παιδιά στο σπίτι σας και το ένα να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό σας, ενώ το άλλο έξω στη βεράντα. Πώς θα αισθανθεί εκείνο που κοιμάται στη βεράντα; Δεν γνωρίζω το σπίτι και τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής σας ζωής. Ένα σας λέω: μην κάνετε διακρίσεις! Εσείς ξέρετε καλύτερα ποιες διευθετήσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι σας, αν δηλαδή μπορεί και το νέο σκυλάκι να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό σας ή αν και τα δυο θα κοιμούνται στην κουζίνα, για παράδειγμα. Βρέστε τη λύση και εφαρμόστε την χωρίς εξαιρέσεις και παλινδρομήσεις.

Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Φίλη μου κάνεις ένα τρομερό λάθος που ένας φιλόζωος δεν πρέπει να κάνει ξεχωρίζεις τα ζωάκια σου και τα δύο ζωάκια πρέπει να κοιμούνται μαζί ,η στο μπαλκόνι η μαζί σου. Και εσύ θα κοιμάσαι μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ!
    Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας.
    Δεν θέλω να κάνω διακρισεις με τα σκυλια μου γιατι τα αγαπω εξισου το ιδιο.
    Αρχικα δοκιμασα να κοιμουνται μαζι στο δωματιο . Η μικρη γυρναγε συνεχεια και εκανε πιπι παντου(δεν εχει εκπαιδευτει ακομα να τα κανει στη βολτα). Δοκιμασα να κοιμουνται μαζι στη βεραντα αλλα εκλαιγαν και οι δυο-επειδη η μεγαλη ηθελε να ερθει μεσα.
    Σκοπος μου ειναι μολις μαθει τα πισια στη βολτα η μικρη να κοιμαται μεσα κι εκεινη μαζι με την κορη μου που την λατρευει. Και περαν του υπνου μοιραζονται την ιδια αγαπη και φροντιδα , τα ιδια παιχνιδια και ισες αγγαλιες.
    Και παλι σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι σκόπιμα μεροληπτούσατε υπέρ του ενός ή του άλλου σκύλου. Ήξερα πολύ καλά ότι πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο να είναι μαζί. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να εξηγήσω τη συμπεριφορά των σκύλων και να εισηγηθώ τρόπους να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή να σας συγχαρώ για την αγάπη σας προς τους σκύλους και την αγωνία σας να είναι όλοι μαζί ευτυχισμένοι.

      Διαγραφή
  3. 2 μηνων ειναι αδυνατον να μπορει να κρατηθει χωρις να λερωνει μεσα . η κυστη της ειναι σφηνακι και το νερακι που καταναλωνει ειναι ποτηρι μπυρας ! guess what ! :) μετα τους 7-8 μηνες δινεται λυση σε αυτο . που ειναι και το ευκολοτερο βεβαια διοτι τα σκυλια δε θελουν και δεν ειναι στη φυση τους να λερωνουν εκει οπου ζουν . μια καλη λυση ειναι το κλουβακι καπου μεσα κοντα σας . αλλη μια καλη λυση ειναι να σταματησεις να αγοραζεις ρατσες και να σωσεις κανενα αδεσποτακι απ τα καταφυγια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalh apanthsh. eimai sigourh oti se liges bdomades tha lythei to thema

    ΑπάντησηΔιαγραφή