Ads

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τυφλός γάτος ξαναβρίσκει τον άνθρωπό του δυο χρόνια μετά τον αποχωρισμό τους


 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σάσα, ο τυφλός γάτος της ιστορίας μας

Το 2010 ο γάτος Σάσα βγήκε έξω από το σπίτι που τον φιλοξενούσε προσωρινά στο Τσέστερφιλντ της Αμερικής. Βγήκε και δεν ξαναγύρισε.  Όλες οι προσπάθειες των ανθρώπων του να τον βρουν απέβησαν άκαρπες. Ο Σάσα ήταν τυφλός, βρισκόταν σε ξένο σπίτι και δεν είχε ούτε τατουάζ, ούτε μικροτσίπ, ούτε καν ένα περιλαίμιο με το τηλέφωνο της οικογένειάς του.


Αυτό που δεν ήξεραν την εποχή εκείνη οι άνθρωποί του ήταν ότι ο Σάσα κατέληξε σ’ ένα καταφύγιο, το οποίο ευτυχώς δεν εφάρμοζε σύστημα ευθανασίας. Τον βάφτισαν Τσάστιτι (Αγνότητα), μια και δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα.

Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι για ένα αδέσποτο τυφλό γατάκι να βρει οικογένεια να το υιοθετήσει. Παρ’ όλα αυτά ο Σάσα φάνηκε τυχερός. Ένα ζευγάρι, που είχε ήδη ένα γατάκι τυφλό, τον λυπήθηκε και τον υιοθέτησε. Δυστυχώς η εξέλιξη δεν ήταν η αναμενόμενη και λίγους μήνες μετά η ανάδοχος οικογένεια επέστρεψε τον Σάσα στο καταφύγιο. Οι φροντιστές του άρχισαν να απελπίζονται. Ο Σάσα δεν ήταν μόνο τυφλός. Είχε και ένα άλλο πρόβλημα: δεν μπορούσε εύκολα να συζήσει με άλλους γάτους.

Πέρασαν δυο χρόνια από την εξαφάνιση του Σάσα, όταν το καταφύγιο αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, για να προβάλει το έργο του και τα αδέσποτα που διέθετε προς υιοθεσία. Ανάμεσα στις πρώτες φωτογραφίες ήταν και εκείνη του Σάσα. Κάποιος φίλος των πρώτων ιδιοκτητών είδε πρώτος τη φωτογραφία και τους την έστειλε αμέσως. Τα υπόλοιπα μπορείτε εύκολα να τα φανταστείτε. Αναγνώρισαν το γατάκι τους, έτρεξαν στο καταφύγιο και το πήραν αμέσως σπίτι τους. Τόση ήταν η απογοήτευση που ένοιωσαν όταν το έχασαν ώστε, αν και πέρασαν δυο χρόνια, δεν είχαν εν τω μεταξύ αποκτήσει άλλο γάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου