Ads

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου στην Κύπρο διερευνά η αστυνομία


Πρόσφατα καταδικάστηκε πολίτης για δολοφονία γάτου με όπλο. Η διερεύνηση, όμως, είναι δύσκολη, διότι δύσκολα φυλάγεται το νεκρό ζώο μέχρι να γίνει νεκροψία και βαλλιστικός έλεγχος

Ένα νέο περιστατικό δολοφονίας σκύλου καταγγέλλει η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου. Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση, το απόγευμα της 3ης Αυγούστου, ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε με δίκαννο ένα σκυλάκι 6 μηνών, όταν αυτό βγήκε ένα μέτρο έξω από το χωράφι του ιδιοκτήτη του, στο Τσέρι. 


Το ζώο φέρεται να ήταν πάρα πολύ ήρεμο και φιλικό και δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Η αστυνομία Λακατάμιας διερευνά την υπόθεση, για την οποία υπάρχει και μάρτυρας, ο οποίος εξέφρασε προθυμία να καταθέσει. Το όπλο του υπόπτου κατασχέθηκε και η αστυνομία θα προχωρήσει σε νεκροψία για βαλλιστική εξέταση. Σύμφωνα με τη Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου, η περίπτωση θεωρείται πάρα πολύ σοβαρή διότι ο ύποπτος κυκλοφορούσε με συναρμολογημένο όπλο σε κατοικημένη περιοχή, ενώ και στο παρελθόν φέρεται να προέβη σε δολοφονίες ζώων, αλλά δεν κατέστη δυνατή η προσαγωγή του στη δικαιοσύνη λόγω απροθυμίας των μαρτύρων. Η οργάνωση καλεί το αρμόδιο υπουργείο Γεωργίας και τον γενικό εισαγγελέα να αυξήσουν τις ποινές για κακοποίηση ζώων, ώστε να αποθαρρυνθούν μελλοντικές ζωοκτονίες, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν, είναι πλέον καθημερινές. 

Χαρακτηριστικά, την ίδια μέρα δηλητηριάστηκε σκύλος στο Καϊμακλί, υπόθεση για την οποία γίνονται προσπάθειες να διερευνηθεί. Ωστόσο, επειδή για τη διερεύνησή τους πρέπει τα ζώα να προσκομίζονται από την αστυνομία μαζί με τον ιδιοκτήτη στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες για νεκροψία, συχνά, επειδή συμβαίνουν σε ώρες μη εργάσιμες για τη δημόσια υπηρεσία, δεν υπάρχει χώρος να φυλαχθούν έως την επόμενη μέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης φέρεται να έψαχνε για ώρες, μέχρι να βρει έναν ιδιωτικό καταψύκτη στο Παλιομέτοχο, όπου μετέφερε το κουφάρι του ζώου, προκειμένου να γίνει νεκροψία. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ σε έναν άντρα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε γάτο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στον βαλλιστικό έλεγχο που έγινε στο κουφάρι του γάτου, με τον οποίο αποδείχθηκε ότι η σφαίρα που τον σκότωσε προερχόταν από το όπλο του καταδικασθέντος, στον οποίο επιβλήθηκε, επίσης, ποινή απαγόρευσης άδειας κυνηγιού για δύο χρόνια.

Χρύστα Τζάνη, «Πολίτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου