Ads

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Γατάκια της άμμου, σπάνια και χαριτωμένα



Γατάκι της άμμου
Σπάνιο φαινόμενο τα γατάκια της άμμου. Εκτός του ότι είναι πολύ χαριτωμένα, δίνουν ελπίδες σε όσους προσπαθούν να προστατέψουν το είδος από εξαφάνιση. Τα πέντε γατάκια γεννήθηκαν στο ζωολογικό πάρκο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Οι γάτοι της άμμου (felis margarita), ή γάτοι της ερήμου γνωστοί και ως γάτοι του στρατηγού Μαργκερίτ, έχουν εξαφανισθεί από το Ισραήλ. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι γάτοι στις ερήμους της Βορείου Αφρικής και ακόμη του Σουδάν και του Πακιστάν. Η γέννηση των πέντε γατιών, που σήμερα συμπληρώνουν 2 βδομάδες ζωής, είναι σημαντικό γεγονός αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι γάτες της ερήμου γεννούν συνήθως μεταξύ 2 και 4 γατάκια σε κάθε γέννα.


Γάτος της άμμου
Οι γάτοι της ερήμου έχουν μεγάλα αυτιά, το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 50 εκατοστά και το βάρος τους κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 κιλών. Κυνηγούν κυρίως τη νύχτα και η λεία τους είναι κυρίως τρωκτικά. Χάρη στα μεγάλα τους αυτιά που μπορούν να γυρίζουν προς τη γη, μπορούν εύκολα να αφουγκραστούν κάθε κίνηση ζωντανού οργανισμού στην γειτονιά της. Σε περίπτωση ανάγκης τρώνε ακόμη και έντομα και αράχνες.

Μπορείτε τώρα να ρίξετε μια ματιά στα γατάκια:

1 σχόλιο: