Ads

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η πιο φιλάνθρωπη σκύλα στον κόσμο


Η σκύλα Ρίκι οδηγεί τη σανίδα με τον ανάπηρο Πάτρικ προς την ακτή

Άνθρωποι να μαζεύουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Πολλές φορές μάλιστα ο φιλανθρωπικός σκοπός αφορά τη σωτηρία και ευημερία ζώων. Η σκύλα της σημερινής μας ιστορίας είναι μοναδική γιατί είναι η ίδια πρωταθλητής φιλανθρωπίας. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 250.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τις διάφορες δραστηριότητές της. 


Βασικά οι δραστηριότητές της έχουν να κάνουν με σέρφινγκ. Είναι το άθλημα στο οποίο διαπρέπει. Μαζεύεται ο κόσμος στην παραλία να θαυμάσει τη Ρικοσέτ ή Ρίκι, όπως την φωνάζουν οι περισσότεροι, και ο κουμπαράς  που κάνει το γύρο του ανάμεσα στους θεατές γεμίζει δολάρια. Το πιο δημοφιλές της νούμερο είναι με τον Πάτρικ, ένα νεαρό παραπληγικό, ο οποίος είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα στη σανίδα. Η Ρίκι παραμένει όρθια, αντιμετωπίζει με επιτυχία τα κύματα και μανουβράρει τη σανίδα με ασφάλεια προς τη στεριά. Είναι ο μόνος σκύλος στον κόσμο που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Εκτός από λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Ρίκι μαζεύει και διακρίσεις και βραβεία. Της έχει απονεμηθεί,μεταξύ άλλων, ο τίτλος του σκύλου ήρωα της χρονιάς από τον Αμερικανικό Ανθρωπιστικό Σύνδεσμο.

Πέρα από τις επιδείξεις της, έγινε γνωστή σε όλη την Αμερική χάρη στη συμμετοχή της σε τηλεοπτικά προγράμματα και σόου. Βασικά δεν έμεινε μέσο μαζικής επικοινωνίας που να μην έχει ασχοληθεί μαζί της.

Οι άνθρωποί της την προόριζαν για άλλα αθλήματα. Δεν έδειχνε όμως κανένα ενδιαφέρον. Η πρώτη εμπειρία με το σέρφινγκ ήταν μια αποκάλυψη. Η Ρίκι έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι λατρεύει τη θάλασσα και ότι έχει μεγάλη ικανότητα να διατηρεί την ισορροπία της. Με τον καιρό τελειοποίησε την τεχνική της σε σημείο που να τα καταφέρνει εξίσου καλά με έμπειρους ανθρώπους του σέρφινγκ.

Το πρώτο της φιλανθρωπικό πρόγραμμα ήταν ο Πάτρικ, παραπληγικός μαθητής γυμνασίου. Στην αρχή έκαναν σέρφινγκ πλάι πλάι σε δυο διαφορετικές σανίδες. Μετά από μερικές επαναλήψεις, μόνη της πήρε την πρωτοβουλία και πήδηξε στη σανίδα του Πάτρικ. Αυτό ήταν! Πρόσεξε το χαμόγελο στο πρόσωπο της εκπαιδεύτριάς της και πήρε θάρρος. Με μοναδική επιδεξιότητα οδήγησε την σανίδα στην παραλία χωρίς καμιά βοήθεια από τους εκπαιδευτές που τους ακολουθούσαν.

Μετά τον Πάτρικ, που η ειδική φυσιοθεραπεία στην οποία υπεβλήθη τον βοήθησε να πάρει το απολυτήριο όρθιος, ακολούθησαν 50 τόσα προγράμματα φιλανθρωπίας που κάλυπταν τόσο ζώα όσο και ανθρώπους. Με τη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει, θεωρείται σίγουρο ότι σύντομα θα φτάσει το 1.000.000 δολάρια για καλούς σκοπούς.

Εμείς συγχαίρουμε τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που είναι γύρω της και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Τώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα φιλμάκι που δείχνει πώς η Ρίκι και ο ανάπηρος Πάτρικ συνεργάζονται και τι μπόρεσαν να καταφέρουν μαζί. Να έχετε πρόχειρο ένα μαντηλάκι, γιατί μπορεί να σας χρειαστεί.

1 σχόλιο: