Ads

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ένα παιδί τιμά τον ετοιμοθάνατο σωτήρα του


Κόουλ και Μπίνγκο μαζί

Όταν ο Κόουλ, 11 χρονών, έμαθε ότι ο αγαπημένος του σκύλος Μπίνγκο θα πέθαινε σύντομα, δεν μπορούσε και δεν ήθελε να το πιστέψει. Ο Μπίνγκο δεν ήταν απλά ένα κατοικίδιο, ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Ήταν ο φύλακας άγγελος και ο σωτήρας του.  Ο Κόουλ πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, μια μορφή άπνοιας. 


Έτσι ξαφνικά σταματά να αναπνέει και χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να ξαναβρεί την φυσιολογική του κατάσταση. Ο Μπίνγκο, 13 χρονών τώρα, είναι σκύλος εργασίας, ειδικά εκπαιδευμένος να παρακολουθεί τον Κόουλ, και μόλις τον πιάσει κρίση άπνοιας, να γαβγίζει δυνατά και να τρέχει στα μέλη της οικογένειας για βοήθεια. Ο Μπίνγκο έγινε μέλος της οικογένειας όταν ο Κόουλ ήταν τεσσάρων χρονών και τους έξι πρώτους μήνες που ήταν μαζί έσωσε τον Κόουλ τρεις φορές από βέβαιο θάνατο.

Πριν λίγες μέρες, ο κτηνίατρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπίνγκο πάσχει από νοητική δυσλειτουργία, επιληψία και αρθρίτιδα και ότι έχει μόνο μερικές ακόμη εβδομάδες ζωής. Μετά το πρώτο σοκ, ο Κόουλ άρχισε να σκέφτεται πιο λογικά και πιο θετικά. Σκέφτηκε, μια και ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος, να δώσει όση χαρά μπορεί στον φίλο του ώστε οι τελευταίες μέρες να είναι για όλους οι πιο ευτυχισμένες. Ήταν ο τρόπος του να πει ευχαριστώ στον φίλο και σωτήρα του.
Γνωρίζοντας καλά τον σκύλο του, ο Κόουλ έκανε έναν κατάλογο με τις τελευταίες του «επιθυμίες», ας πούμε.

Πρώτο θέμα στον κατάλογο ήταν οι λιχουδιές. Η ιδέα είναι ο Μπίνγκο να έχει όσο γίνεται περισσότερες γευστικές απολαύσεις από όλο τον κόσμο.
Δεύτερη απόφαση ήταν να πάρει τον σκύλο του μια φορά μαζί του σ’ ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά παιγνίδια για παιδιά της ηλικίας του.
Τρίτη δραστηριότητα είναι να τον παίρνει βόλτα δυο φορές την ημέρα και όχι μία, όπως συνήθιζε.
Η τέταρτη ενέργεια είναι να βγάλουν πολλές φωτογραφίες μαζί, κάτι που έχει ήδη γίνει.

Η ιστορία με τον Μπίνγκο αναρτήθηκε στο Facebook, κάτι που συνέτεινε στο να σταλούν λιχουδιές από πολλά μέρη. Ο πατέρας του Κόουλ δήλωσε ότι δεν δέχονται δωρεές σε χρήματα και ότι οι λιχουδιές που θα περισσέψουν θα δοθούν στο τοπικό καταφύγιο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα γνωρίσετε καλύτερα τον Κόουλ, τον Μπίγκο και την οικογένειά τους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου