Ads

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Καταδίκη πολίτη που σκότωσε γάτο με αεροβόλο στην Κύπρο



«Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου, με το να σκοτώσει ένα γατάκι, ήτο βίαιη, απάνθρωπη, απαράδεκτη και στρεφόταν εναντίον ενός κατοικίδιου ζώου. Ο άνθρωπος είναι το ανοσιότατο και αγριότατο πλάσμα όταν ελλείπει σε αυτόν η λογική.…» Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στην απόφασή του ο δικαστής του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, επιβάλλοντας 1.000 ευρώ πρόστιμο συν έξοδα στον κατηγορούμενο.


Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία του φιλοζωικού κινήματος της Κύπρου. Μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν προέβαινε σε καμία διερεύνηση γιατί δήθεν δεν είχε μάρτυρες, δήθεν δεν γίνεται βαλλιστική εξέταση σφαίρας από αεροβόλο και γενικά δεν ήθελε να προχωρήσει τέτοιου είδους υποθέσεις. 

Όμως στην περίπτωση αυτή, βρέθηκε μία γενναία γυναίκα από τη Λάρνακα η οποία αποτάθηκε στη Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου, που τη βοήθησαν πώς να κάνει τα επόμενά της βήματα και μετά από 18 ακροάσεις (γιατί ο κατηγορούμενος δεν παραδεχόταν ενοχή μετά από παρότρυνση του δικηγόρου του) και μετά από πολλά εμπόδια, επιτέλους καταδικάστηκε. 

Η κυρία  πήγε το ζώο στο κτηνίατρο, ο κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι ο γάτος πέθανε από σφαιρίδιο, το σφαιρίδιο το παρέλαβε η αστυνομία Αραδίππου. Η κυρία κατέθεσε ότι την πράξη την έκανε ένας γείτονάς της ο οποίος συχνά σκότωνε γάτες αλλά όλοι φοβόντουσαν να κάνουν κάτι. Η αστυνομία, κατόπιν της μαρτυρίας της κυρίας, έβγαλε ένταλμα έρευνας, μπήκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, πήρε το όπλο και έκανε βαλλιστική εξέταση από την οποία φάνηκε ότι η σφαίρα ήταν από το όπλο του και καταχώρισε κατηγορητήριο εναντίον του.

Αυτή η υπόθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προηγούμενο για παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον.

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η πρώτη ποινή που επιβάλλεται από κυπριακό δικαστήριο σε παρόμοια υπόθεση. Για την επιβολή της τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν όχι μόνο στη γυναίκα που έκανε την καταγγελία, και επέμενε σε αυτή, αλλά και στην αστυνομία Αραδίππου που ερεύνησε την υπόθεση, κάνοντας βαλλιστική εξέταση σε αεροβόλο, παρουσιάζοντας τα τεκμήριά της στο δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή