Ads

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Έχασε το πρόσωπό της, έσωσε όμως δυο παιδιά


Η Καμπάνγκ όπως είναι σήμεερα

Η μία μετά την άλλη οι χώρες αποκτούν τους σκύλους ήρωές τους. Πιο πρόσφατη προσθήκη στον κατάλογο οι Φιλιππίνες με την σκύλα-ηρωίδα Καμπάνγκ. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Δυο κοριτσάκια ηλικίας 11 και 3 χρόνων περπατούσαν αμέριμνα σε ένα μονοπάτι, οπόταν μια μηχανή έκανε την εμφάνισή της από την αντίθετη κατεύθυνση. Η σκυλίτσα Καμπάνγκ, που περπατούσε μαζί τους, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο για τα δυο κορίτσια, και ρίχτηκε πάνω στη μηχανή, πριν αυτή τα χτυπήσει.


Η πίσω όψη της Καμπάνγκ
Η επέμβασή της σταμάτησε τη μηχανή και έσωσε τα δυο τρομαγμένα κοριτσάκια. Ο οδηγός της μηχανής ήταν και εκείνος σώος.  Η σωτήρια αυτή επέμβαση στοίχισε όμως πολύ στην Καμπάνγκ, της οποίας η μουσούδα μπλέχτηκε στη μηχανή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα κοριτσάκια, αφηρημένα, δεν αντιλήφθηκαν ότι η μηχανή ερχόταν κατά πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Αν η σκύλα ηρωίδα δεν επενέβαινε, τα δυο κοριτσάκια θα είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

 «Τα οστά της μουσούδας της έγιναν  κομμάτια», δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών και ιδιοκτήτης της σκύλας. «Το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να την τραβήξουμε μακριά από τα συντρίμμια της μηχανής.»

Ο κτηνίατρος που ήρθε στη σκηνή αποφάνθηκε ότι ήταν προτιμότερο να κοιμίσουν τη σκύλα για να μην υποφέρει. Οι γονείς όμως των κοριτσιών δεν ήθελαν να την εγκαταλείψουν τόσο εύκολα. Αποφάσισαν να κάνουν ό,τι ήταν δυνατό για να τη σώσουν.

Πήραν λοιπόν την αιμόφυρτη σκύλα σε κλινική. Μετά από μερικούς μήνες η Καμπάνγκ μπόρεσε να σταθεί στα πόδια της. Σήμερα η κατάσταση της είναι σταθερή, ο κίνδυνος όμως μολύνσεων και υποτροπών παραμένει. Η μόνη ελπίδα να έχει μια κανονική ζωή είναι η χειρουργική αποκατάσταση του προσώπου. Μια τέτοια επέμβαση στοιχίζει πολύ και οι άνθρωποι της Καμπάνγκ δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα.

Συγκινημένοι από την τραγική ιστορία της σκυλίτσας με το παραμορφωμένο πρόσωπο, πολλοί ιδιώτες και φιλοζωικές οργανώσεις προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά. «Η Καμπάνγκ έχει γίνει σταρ. Άνθρωποι έρχονται εδώ για να φωτογραφηθούν μαζί της. Μερικοί μάλιστα φέρνουν μαζί τους φάρμακα και βιταμίνες», έγραψε η τοπική εφημερίδα.

Τελικά τα χρήματα για την επέμβαση μαζεύτηκαν και η Καμπάνγκ με την οικογένειά της θα πάρουν σύντομα το αεροπλάνο για την Αμερική. Η επέμβαση θα γίνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της κτηνιατρικής σχολής Ντέιβις στην Καλιφόρνια. Τα έξοδα υπολογίζονται μεταξύ 20 και 25 χιλιάδες ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία των Φιλιππινών παραχώρησε τέσσερα εισιτήρια δωρεάν, δυο για τους ιδιοκτήτες και δυο για τους συνοδούς κτηνιάτρους.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς, εκτός από το να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για την ηρωική Καμπάνγκ, είναι να ευχηθούμε η εγχείρηση να επιτύχει και να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα της με νέο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου