Ads

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Ντροπή στους σκύλους»


"Έκρυψα κρέας στον καναπέ"


Φανταστείτε μιαν αταξία που έχει κάνει ο σκύλος σας. Φανταστείτε μετά την αντίδρασή σας. Ωραία! Λοιπόν, η αντίδρασή σας, όποια και αν ήταν, δεν μοιάζει καθόλου με τον νέο τρόπο αντιμετώπισης των ανεπιθύμητων συμπεριφορών των κατοικιδίων. Η νέα αυτή μόδα, πολύ πρωτότυπη ομολογουμένως, λέγεται «ντροπή στους σκύλους» (dog shaming). Με άλλα λόγια ο ιδιοκτήτης του σκύλου εκθέτει δημόσια την αταξία του σκύλου και ρεζιλεύει τον ίδιο τον σκύλο!


"Μου αρέσει να κατουρώ παντού"

 Επειδή η νέα μόδα είναι πολύ νέα και πέρα από τη λογική, θα σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να την κατανοήσετε. Πέστε ότι το σκυλάκι σας διέλαχε την προσοχή σας, ανέβηκε στο τραπέζι και καταβρόχθισε ένα μπιφτέκι. Τότε, εσείς παίρνετε χαρτί και καλαμάρι, γράφετε πάνω στο χαρτί «έφαγα ένα μπιφτέκι», τοποθετείτε το χαρτάκι δίπλα ή μπροστά από τον σκύλο σας και του βγάζετε μια φωτογραφία. Στη συνέχεια ανεβάζετε τη φωτογραφία σε ένα σάιτ που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από τέτοιες φωτογραφίες. Εσείς αισθάνεστε, υποτίθεται, ικανοποίηση και απαλλαγμένος από ενοχές, αφού όλη την ευθύνη τη φορτώσατε στον σκύλο.

"Ανέβηκα στο τραπέζι, έφαγα ένα κομμάτι βούτυρο και το έκανα εμετό πάνω στον κύριό μου"

Και ως αστείο να το δεις, είναι τόσο ανόητο, άσκοπο και κακόγουστο. Αν όμως υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν με σοβαρότητα, μου είναι εντελώς αδύνατον να τους κατανοήσω ή να τους δικαιολογήσω.

1 σχόλιο:

  1. Είναι ντροπή αυτό. Εάν το κάνει κάποιος σε αυτούς θα τους αρέσει . ας το δοκιμάσουν σε εαυτούς τους και μετά να το εφαρμόσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή