Ads

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώην αδέσποτος σώζει εγκαταλειμμένο σκύλο από βέβαιο θάνατο




Ο Ζίκι μόλις σώθηκε (αριστερά) και λίγο μετά την περιποίηση που του έγινε

Ο Πίτερ έκανε τη βόλτα του με τον σκύλο του Ζίκι, πρώην αδέσποτο. Περνούσαν δίπλα από ένα άδειο οικόπεδο όταν ο Ζίκι επέμενε να αφήσουν τον δρόμο που ακολουθούσαν και να μπουν μέσα στον ανοιχτό χώρο. Η μύτη του ήταν χαμηλά  στο έδαφος και ήταν φανερό ότι κάποια οσμή τον τραβούσε. Ο Πίτερ από περιέργεια ακλούθησε τον σκύλο του και εκείνος σταμάτησε μπροστά από ένα πλαστικό κάδο απορριμμάτων, τον οποίον συνέχισε να μυρίζεται. 


Εμφανίστηκε τότε από μια τρύπα στον κάδο η μουσούδα κάποιου σκύλου, ενώ ταυτόχρονα ακουόταν ένα «θαμπ θαμπ θαμπ» όπως κάνει η ουρά του σκύλου όταν κτυπά σε κάποιο πλαστικό αντικείμενο. Ο Πίτερ άνοιξε αμέσως τον κάδο, ο οποίος ήταν ερμητικά κλειστός και ασφαλισμένος, και από μέσα πετάχτηκε ένας σκύλος που έδειχνε με κάθε τρόπο την χαρά και ικανοποίησή του που ήταν ελεύθερος.

Ο σκύλος είχε τα χάλια του. Ήταν γεμάτος πληγές και τσιμπούρια και το τρίχωμα, εκεί που υπήρχε, ήταν όλο κόμπους. Το περιλαίμιο ήταν πολύ μικρό και του δημιούργησε μια πληγή γύρω από το λαιμό. Φαίνεται ότι κάποιος ασυνείδητος, αφού τον κακομεταχειρίστηκε,  τον πέταξε σαν σκουπίδι και τον καταδίκασε να πεθάνει είτε από ασφυξία είτε από ασιτία. Το σκυλάκι στην προσπάθειά του να επιβιώσει άνοιξε με τα δόντια μια μικρή τρύπα στον κάδο από όπου μπορούσε να παίρνει αέρα και να έχει κάποια επαφή με τον έξω κόσμο. Αυτή η τρύπα το κράτησε στη ζωή.

Πίτερ και Ζίκι επιστρέφουν στον τόπο της σωτηρίας

Ο Πίτερ του έδωσε λίγο νερό που είχε μαζί του και τον πήρε αμέσως στο καταφύγιο της περιοχής του. Τον περιποιήθηκαν και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε άλλος σκύλος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Η τοπική εφημερίδα δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για τη διάσωση του εγκαταλειμμένου και βασανισμένου σκύλου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ζίκι, πρώην αδέσποτος, ξόφλησε με την πράξη του το χρέος του προς τους σωτήρες του. Το ρεπορτάζ αυτό και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν συγκίνησαν πολλές οικογένειες που προσφέρθηκαν να τον υιοθετήσουν. Η απόφαση του καταφυγίου είναι να μπουν τα ονόματα των ενδιαφερομένων σε κληρωτίδα και ο τυχερός που θα τον υιοθετήσει θα αποφασισθεί μετά από κλήρωση. Έτσι το σκυλάκι μας όχι μόνο σώθηκε και έγινε καλά, αλλά έχει εξασφαλισμένο και ένα καλό μέλλον ως κατοικίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου