Ads

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Από πολυτραυματίας κάτοικος Δανίας!



Ο Κανέλος όπως είναι σήμερα

Ο Κανέλος είναι ένας αδέσποτος σκύλος που ζούσε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι ένα ζώο που εντοπίστηκε σοβαρά χτυπημένο στο κεφάλι από την Ξένια Ψαθάκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου, στην περιοχή του Lidl στον Κόμβο Ατσιποπούλου στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η σοβαρότητα των τραυμάτων του ζώου (σπασμένη γνάθος και τρύπες στο σαγόνι του) και τα ευρήματα από την πρώτη επέμβαση (διάρκειας τρεισήμισι ωρών), που του έκανε ο κτηνίατρος Γιώργος Αντωνακάκης, οδήγησαν την Ξένια στην απόφαση να το μεταφέρει δύο μέρες μετά στην Κτηνιατρική Κλινική του Γ. Παρασύρη στο Ηράκλειο.
Ο Κανέλος όταν είχε τα χάλια του
Εκεί το ζώο παρέμεινε για 18 μέρες και του έγιναν άλλα δύο χειρουργεία για να δέσουν και τα ράμματα που έσπαγαν, να δέσει σωστά και η γνάθος και έτσι το ζώο να μπορέσει να τραφεί.

Οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα τι του είχε συμβεί. Απέκλεισαν την πιθανότητα του πυροβολισμού και του δαγκώματος από άλλο ζώο, αλλά όχι και το ενδεχόμενο το ζώο να χτυπήθηκε με μεταλλικό εργαλείο (π.χ. τσουγκράνα).

Από την πρώτη στιγμή έγινε έκκληση μέσω του www.zoosos.gr για τον Κανέλο και πράγματι βρέθηκαν εκείνοι που προσέφεραν από το υστέρημα τους για να γιατρευτεί.

Τα έξοδα των χειρουργείων, νοσηλείας, τροφών, εμβολίων, τσιπ, μετακίνησης της εθελόντριας από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο και τούμπαλιν αγγίζουν περίπου τα 1.000 ευρώ και όλα αυτά τα πρόσφεραν φιλεύσπλαχνοι και φιλόζωοι άνθρωποι. Και ευτυχώς για τον Κανέλο βρέθηκε και εκείνη που θα τον υιοθετήσει μετά από όλα όσα πέρασε.

Τον είδε μέσω διαδικτύου τραυματισμένο και δεν δίστασε ούτε λεπτό. Επέμενε να τον κάνει μέλος της οικογένειας της, ακόμα και αν δεν αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Ο Κανέλος είναι πια υγιής και από μέρα σε μέρα «πετάει» για Δανία, αφού βρέθηκε και εκείνη που θα τον συνοδέψει στο νέο του σπιτικό.

Μια ιστορία γεμάτη πόνο με καλό τέλος χάρη στον κόπο που έκανε η Ξένια Ψαθάκη, η Έφη Φαναρά, η Βίκυ Καλογεράκη από τη Φιλοζωική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και πολλοί άλλοι που βοήθησαν.

Zoosos.gr

1 σχόλιο: