Ads

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κουφός, άτυχος και ατίθασος σκύλος εκπαιδεύτηκε και είναι ευτυχισμένος



Ο Χόρους εκπαιδεύεται
Ένας αδέσποτος σκύλος ήταν και κουφός και ατίθασος, πράγμα που καθιστούσε την υιοθεσία του πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη. Η εξήγηση για την κακή του συμπεριφορά ήταν απλή: ο προηγούμενος κύριός του ήταν ναρκομανής και τον κακομεταχειριζόταν.
 
Τώρα ο σκύλος μας, ο Χόρους, έχει μεταμορφωθεί. Είναι ένα υπάκουο και ευτυχισμένο κατοικίδιο, το αστέρι της σχολής για σκύλους στην οποία συχνάζει.


Η μεταμόρφωση έγινε χάρη στις προσπάθειες και την αφοσίωση της Ρόζι Γκιμπς, που χρησιμοποίησε την βασική νοηματική γλώσσα Makaton για να τον εκπαιδεύσει. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, αφού ο Χόρους αυτή τη στιγμή υπακούσει σε 50 εντολές που δίδονται με νοήματα.

Ο Χόρους το παίζει νεκρός
Η κυρία Γκιμπς, που δεν είχε προηγουμένως σκύλο, είπε: «Ο κόσμος πιστεύει ότι οι κουφοί σκύλοι είναι διαφορετικοί και ανεπίδεκτοι εκπαίδευσης. Ο Χόρους είναι απόδειξη ότι αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Είχα κάποια πείρα με κουφά παιδιά και είπα να χρησιμοποιήσω την νοηματική γλώσσα στην εκπαίδευση του Χόρους.»
  
Η κυρία Γκιμπς υιοθέτησε τον Χόρυς πριν τρία χρόνια. Οι προηγούμενοι που τον έβαλαν στο σπίτι τους τον επέστρεψαν μετά από λίγο, γιατί ήταν πολύ ζωηρός και επιθετικός.

Υπακοή και ευκινησία!
Η κυρία Γκιμπς τον πήρε σπίτι, κατάφερε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του και να τον κάνει να αισθανθεί καλά στο σπίτι της. Ταυτόχρονα άρχισε την εκπαίδευση με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ο Χόρους έμαθε να υπακούει σε 15 εντολές σε μια βδομάδα.

«Ένας κουφός σκύλος δεν μπορεί να ακούσει, μπορεί όμως να δει», εξήγησε η κυρία Γκιμπς. «Εκείνο που έκανα ήταν να τον ταΐζω με το χέρι, ώστε να συνηθίσει να κοιτάζει πάντα προς το μέρος μου. Από τη στιγμή που κέρδισα την εμπιστοσύνη και την προσοχή του ήταν πολύ εύκολο να του πω με νοήματα τι τον ήθελα να κάνει».

Η κυρία Γκιμπς έχει ιδρύσει το Δίκτυο Κουφών Σκύλων με σκοπό τη στήριξη των ιδιοκτητών κουφών σκύλων και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις προοπτικές εκπαίδευσης του σκύλου τους. «Ένας κουφός σκύλος δεν ακούει αλλά έχει τις άλλες αισθήσεις πιο έντονες και ανεπτυγμένες», εξήγησε η κυρία Γκιμπς.
 
«Ο Χόρους αντιλαμβάνεται πότε μπαίνω στο δωμάτιο από την αλλαγή των φωτοσκιάσεων. Μπορεί επίσης να γνωρίζει ότι κάποιος είναι στην άλλη άκρη του κήπου μόνο και μόνο από τη μυρωδιά του. Το καλύτερο από όλα είναι ότι ο χαραχτήρας του Χόρους βελτιώθηκε πάρα πολύ. Είναι ήρεμος, έχει αυτοπεποίθηση και είναι υπάκουος. Υπάρχει ασφάλεια, τάξη και αγάπη στη ζωή του και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο», κατέληξε η κυρία Γκιμπς.
 
Δέστε το βίντεο που ακολουθεί για να γνωρίσετε καλύτερα τον Χόρους και την κυρία του:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου